Hmm. Serial Clone Wars jest jest targetem dla młodzieży, ale oglądałem go z przyjemnością (wszystkich odcinków jeszcze nie zaliczyłem) pomimo tego, że do trzydziestki brakuje mi trzech lat. Bioware szuka złotego środka, aby zadowolić wszystkich graczy. Nie uważam, że przedstawiona przez Ciebie grafika Żołnierza Republiki jakoś przedstawiała odpowiednika żołnierza armii klonów. Byłem w wojsku i każdy posiada taki sam mundur, jedynie różniący się pagonami, więc jeśli by każdemu żołnierzowi zakryć twarz, to poza wzrostem i masą ciała wyglądali by podobnie (jak klony), tym bardziej w grze mmo, gdzie tysiące graczy grający na pewno będą posiadali na podobnych poziomach taki sam ekwipunek, czy to w WoW, czy innym mmo. Nie da się uniknąć klonów, a czepianie się tego, że "Klony" są znaczącą częścią Uniwersum, jest bezsensowne. Jedynie bym się czepiał tego, gdyby klasie żołnierza niemożna było by ustawić wyglądu twarzy, a po zdjęciu hełmu każdy wyglądał by tak samo.
Co do stacji, czy planet, albo wszystkiego jeszcze nie pokazali, bądź po prostu bardzo skupiają się na rzeczach znanych i bardzo związanych z czymś pomiędzy KOTOR, a Sagą (czymś co większej masie ludzi kojarzy się ze SW, najwięcej filmów i gier trafia do odbiorców, niestety komiksy poza Ameryką, nie są tak popularne).
Zresztą filmik o ucieczce sithów i późniejszej odbudowie przedstawia wydarzenia, które działy się przed ToR, a w późniejszej części widać projekty nowych statków, wiec dziwne gdyby np. w drugiej wojnie światowej nagle zaczęli używać np. żaglowców typu galeon i uważać, że zwojują nimi świat.