Ankieta

Jaka jest klasa Twojego przemytnika? mozesz krotko opisac dlaczego ta a nie inna

Gunslinger
23 (79.3%)
Scoundrel
6 (20.7%)

Głosów w sumie: 28

Autor Wątek: Jaka jest klasa Twojego przemytnika?  (Przeczytany 1005 razy)

Gregorius

• Gość
Jaka jest klasa Twojego przemytnika?
« dnia: Styczeń 02, 2012, 22:56:13 pm »
Jako zalozyciel tematu mam prawo odpowiedziec jako pierwszy, wiec korzystam z tego przywileju i glosuje na.....Gunslingera
Powod: wsumie nic konkretnego za tym nie przemowilo, poprostu uwielbiam atakowac z dystansu, postac jest bardzo szybka i w dodatku posiada 2 strzelby co akurat bardzo mnie skusilo:D jak bede mial wiekszy lvl to wypowiem sie obszerniej

Offline kazikosky

• Żołnierz
  • *
    • Dark Side
  • Klasa: Smuggler - Gunslinger
  • Nick: Miszcz
  • Serwer: Basilisk Droid
Odp: Jaka jest klasa Twojego przemytnika?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2012, 23:58:20 pm »
Ja tez gram smooglerem (gunslinger) Saoboteur ;D Narazie mam 23 lvl
Klasa zadaje przecietny dps,ale za to ma dobra mobilnosc oraz fajne cc.Oraz mechanizm ucieszki od spowolnien itp
Niestety minusy tej klasy to chyba brak heala oraz szybkosc skladania sie niczym zapalka. 8)

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2012, 10:08:21 am »
ej no bez przesady, ta postac nie sklada sie jak zapalka. Gralem chwile Jedi i moglbym o nim to powiedziec.
Przemytnik sobie dobrze radzi tylko w porownaniu do zolnierza gra troche z przyczajki

Offline WMjedi

• Dowódca
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
  • Serwer: Trask Ulgo
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2012, 10:09:20 am »
Gram Scoundrelem. Obecnie 35 lvl. Ani razu WZ, FP, Heroic czy party. Wyłącznie SP. Praktycznie nie używam kryjówki. System walki oparty o współpracę w towarzyszem. Z silnym przeciwnikiem po "padnięciu" towarzysza walczę z pełnym HP i osłoną przy jego max 1/3 HP. Mówię tu o elite. Słabszych leję bez problemu - grupy 4 mobów "zwykłych" często z niezauważalną stratą HP u mnie i u towarzysza. Padam czasem przy elitach, których nie znam (skille mrożące, zdejmujące armor) lub po prostu przez nieuwagę w kolejności stosowania skilli lub pomyłkę. Fakt - dwóch elitów nie przejdę bez przerwy na leczenie, ale to się praktycznie nie zdarza. Poza tym zawsze w takim przypadku jest możliwa ucieczka w stealth. Broń z własnego armtecha (fioletowa), wbrew pozorom lepsza od modyfikowalnej z maksymalnymi dla mojego lvl dodatkami. Drzewko rozwijane na zmaksymalizowanie efektywności najczęściej używanych skilli ataku oraz na zminimalizowanie otrzymywanych obrażeń. Leczenia jako takiego nie rozwijam, skoro do tego levelu doszedłem bez większych problemów. Poza tym podczas walki nie ma czasu na leczenie skillem - jeden duży medpack wystarcza. Jako odskoczni spróbowałem z Sith Warriorem/Jugernautem. Mam nieodparte wrażenie, że jest jeszcze prościej - oczywiście porównywalnie do poziomów postaci i przy moim stylu walki. Pozdrawiam.

Offline Wheeljack

• Żołnierz
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Wojownik Sith - Juggernaut
  • Nick: Wheeljack
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2012, 11:53:09 am »
Ja tam moim gunslingerem mnóstwo pvp zazwyczaj wieczorem i muszę powiedzieć że jest to jak dla mnie najlepsza klasa na pvp, dmg ogromny z crita, na spowolnienie i przerwanie ataku też nawet troche umiejętności jest a co do tego że składa się jak "zapałka" to nie mam zielonego pojęcia o czym kolega mówi :D Ja składam się jak "zapałka" tylko w momencie jeśli jest 3v1 bo 1v1 to pierwszy przeciwnik pada. Połowa warzonów jakie gram to najwięcej medali + największy dmg a mam tylko 33lvl.

czekoladowyjoe

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2012, 09:28:45 am »
Zgadzam się z kolegą wyżej. Gram altem Gunslingerem - teraz 26 lvl, prawie 22 rank w PvP, z racji tego że samo PvP nim cisnąłem do tego momentu. (Stwierdziłem jednak, że czas lecieć na Taris ;]). Damge jest świetny, składać się nie składam - zbyt często, 1v1; 1v2 - nie zawsze, ale wygrywam . Bywało, że z healerem na plecach rozjechaliśmy połowę impów na wz w trakcie jednej potyczki. Wiadomo supermadafaka to nie jest i padać też padam. Jednak gra się nim bardzo przyjemnie. Stosunkowo łatwo - takie mam wrażenie. I te dwie gangsta klamki :] ...

Offline Dan Shount

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Internally Invictus
  • Nick: Dan Shount
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2012, 23:44:49 pm »
Witam

No to ja słów parę, fakt dps jest dość spory pod warunkiem, że pozwoli się nam rozpędzić w pojedynkach 1v1 czy 1v2 można sobie poradzić jednak i tak decydującym warunkiem jest umiejętności gacza po drugiej stronie :D kwestia odrobiny lagu itp

To co mi się strasznie nie podoba to KONIECZNOŚĆ statycznej gry, w biegu nie można zrobić praktycznie NIC :/ i mi się to nie podoba strasznie.

Obecnie po wbiciu 50 lvl i pierwszych rozgrywkach na WZ faktycznie dps jest bardzo słuszny pierwsza trojka i to bez sprzętu typu centurion itp, więc zapewne jak dobiję się do battelmastera to powinienem zajmować 1-3 miejsce w dpsie zawsze!

Co nie zmienia faktu, że brak mobilności tej klasy jest wq...jąca !!!

Pozdrawiam
DAN

Offline Volfi

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Letalis
  • Nick: Volfi
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 09, 2012, 10:13:26 am »
brak mobilności tej klasy jest wq...jąca !!!
Co prawda to prawda. Ponad 70% ataków Gunslingera jest z przykucnięcia, co niestety opóźnia jego atak co najmniej o 1-2 sekundy. W tym czasie można stracić od 20-50% hp.

Offline KellCaemu

• Strażnik
  • *
  • Cokolwiek robisz - rób to lepiej niż inni.
    • Grey Side
  • Nick: KellCaemu
  • Serwer: Rogue Moon
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2012, 13:09:50 pm »
Racja, jednak po to chyba BW stworzyło dla niego umiejętność take cover, aby uniknąć takich bęcków. no chyba, że pokazujemy pazury na równinie:))

Nasz strona na Google +1

Twitter: