Autor Wątek: Dyskusja o klasie Smuggler  (Przeczytany 5372 razy)

Offline marcin94r

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: New Jedi Order
  • Klasa: Smuggler - Gunslinger
Odp: Dyskusja o klasie Smuggler
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 25, 2011, 11:52:03 am »
Po czym wnioskujesz, że to Gunslinger? Tu sceny są raz z Scoundrelem, a raz z Gunslingerem, w tym przypadku jest to Scoundrel, bo tylko on będzie posiadał Stealth.

Bo nie wiem czy się nie mylę ale ma dwa pokrowce na Broń. I dla tego myślę ze to Gunslinger

Dokładnie, Gunslinger ma mieć dwie bronie, a Scoundrel tylko jedną. Jednak pamiętajmy, że ten trailer ukazał się już jakiś czas temu, więc możliwe, że dokonali pewnych zmian i Gunslinger już nie ma niewidzialności.

Szkoda by było To wielki plus dla Gunslinger gdyby korzystał z niewidzialności .

Offline Oxygenium

• Administrator
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Letalis
  • Klasa: Jedi Consular - Shadow
  • Nick: Oxygenium
  • Serwer: Basilisk Droid
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpień 25, 2011, 13:36:33 pm »
I wielki minus dla Scoundrela, bo wtedy raczej grali nim tylko Ci co by chcieli stworzyć healera. Scoundrel atakuje głównie z bliska dlatego ma niewidzialność i inne gadżety, a Gunslinger strzela znajdując się daleko od celu.

Offline Zdenio

• Gildia Letalis
  • Mistrz Jedi
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 25, 2011, 15:45:55 pm »
Dokładnie. Zarówno Smugg jak i Imperial Agent mają jedną ze specjalizacji, która służy atakom z bliskiej odległości i atakom z ukrycia. Na pewno Gunslinger i Sniper nie będą mieli możliwości korzystania ze skradania się, bo to by było nie fair ;p

Offline Volfi

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Nick: Volfi
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 25, 2011, 15:58:27 pm »
Na co komu skradanie. Solidny kopniak w klejnoty wroga (jak to było pokazana na jednym filmiku) i sprawa załatwiona :P
A tak na serio to jednostce atakującej z dystansu skradanie do wroga jest raczej nie potrzebne.

Offline marcin94r

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: New Jedi Order
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 25, 2011, 16:13:37 pm »
I mam pytanie Gunslinger oprócz kopa wiadomo gdzie  :D Jaki ma skll by zatrzymać przeciwnika na dystans ?

Offline Oxygenium

• Administrator
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Jedi Consular - Shadow
  • Nick: Oxygenium
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 25, 2011, 17:31:35 pm »
Flash Grenade czy coś takiego. Rzut granatem błyskowym. Na filmiku z WarZone było widać.

Offline Remtar

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Nick: Remtar
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 28, 2011, 12:47:30 pm »
Jako iż to mój pierwszy post na forum, chciałbym się przywitać ! Siemka!
Ale do rzeczy.
Ciekawy jestem czy w grze będzie system kombosów. Tzn. np. tak jak to było u rogue w Wowie. Wale 5 razy jakiś strzał i np. potem leci jakiś mocny, nabrałoby to dynamiki i fajnie by było walić w gościa do upadłego, a na koniec egzekucja wykonana od armaty w łeb :D

Offline slawos133

• Strażnik
  • *
  • "Not to worry. We are still flying half a ship"
    • Light Side
  • Klasa: Rycerz Jedi - Guardian
  • Nick: Zhaul
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 28, 2011, 19:37:52 pm »
Siema SarceS

Nie wydaje mi się aby Swtor wprowadził system combosów, jestem pewien że pewne ataki czy skille będzie można uruchomić dopiero po aktywacji wczesniejszych , albo jak to u JedConsulara "Sage" w drzewku "Telekinetics" masz np.
 skill Turbulance który gościom z aktywnym "weaken mind" zadaje do razu Critical Dmg 

Poza tym wprowadzenie combo pointów czy coś tego typu to by była perfidna kopia Rogala z Blizzarda, a przecież nie możemy dać powodu Trollom z internetu aby spamowali pod filmikami SwTora o jego podobieństwie do WoWa.
Już dość jest komentarzy o treści " Swtor jest skazany na klęskie bo jest kopią WoWa itp"
lub " Matka podczas instancji przerywa mi grę i mówi "DO MYCIA TY GNOJU JE****"  nie no dobra, tutaj troche mnie poniosło, ale pewnie wiecie ocb ;]

Offline Remtar

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Nick: Remtar
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 28, 2011, 19:59:50 pm »
To prawda!
Ale świetnie by było jakby zastosowali jakiś innowacyjny system który spowodowałby, że jak byś widział przeciwnika to aż przykro byłoby go nie zaatakować :)

Offline Arek

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Generał Jedi
  • *
  • Wherever you go, there you are.
    • Light Side
    • Strona Internally Invictus
  • Gildia: Internally Invictus
  • Nick: Arcadius Harrington
« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 28, 2011, 20:06:34 pm »
Taki system istnieje, nazywa się dusza PvPera ;-)

Offline Roy

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Gildia: IX Kohorta
  • Nick: Roy
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 19, 2011, 21:29:44 pm »
I mam pytanie Gunslinger oprócz kopa wiadomo gdzie  :D Jaki ma skll by zatrzymać przeciwnika na dystans ?
Leg shot. 5 sec snare, podczas pierwszych 2 sec można strzelać.
Pulse detonator - area knock back.
Ciekawy jestem czy w grze będzie system kombosów.
Dokładnie takiego jak w wow, to nie ma, ale scoundrel nabija minicomba które potem wydaje na lepsze ciosy/heale
Ale świetnie by było jakby zastosowali jakiś innowacyjny system który spowodowałby, że jak byś widział przeciwnika to aż przykro byłoby go nie zaatakować :)
Exp, tokeny na sprzęt PvP (całkiem niezły) - coś tam jest :)
Mój pierwszy post, więc witam przy okazji :)

Offline Zdenio

• Gildia Letalis
  • Mistrz Jedi
  • *
    • Grey Side
« Odpowiedź #111 dnia: Listopad 19, 2011, 14:56:24 pm »
A ja mam dylemat. Po uważnym przestudiowaniu drzewek, ale też obejrzeniu wielu filmików...

Powiem tak - Scoundrel jako DPS mi się podoba, ale nie podoba mi się wygląd stealtha i ogólnie nie podoba mi się to, jak ta klasa i specjalizacja wygląda w akcji. Przeważają ataki pięściami, pojedyncze strzały...

Z drugiej strony Gunslinger Sharpshooter i świetnie wygląda i ma fajne ataki i specjalizacje, ale z kolei nie wiem, czy wtedy nie będę zbyt zależny od osłon...

Offline Arek

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Generał Jedi
  • *
  • Wherever you go, there you are.
    • Light Side
    • Strona Internally Invictus
  • Nick: Arcadius Harrington
« Odpowiedź #112 dnia: Listopad 19, 2011, 15:28:50 pm »
Z drugiej strony Gunslinger Sharpshooter i świetnie wygląda i ma fajne ataki i specjalizacje, ale z kolei nie wiem, czy wtedy nie będę zbyt zależny od osłon...
To ja Ci mogę powiedzieć tak: skoro większość Twoich skili działa tylko pod osłoną, to będziesz zależny, czy zbyt czy nie, to zależy od tego, czego oczekujesz.

Offline voon

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Twierdza
  • Klasa: Żołnierz - Vanguard
  • Nick: Voony
  • Serwer: The Red Eclipse
« Odpowiedź #113 dnia: Listopad 19, 2011, 18:03:44 pm »
@Zdenio

To zależy czego oczekujesz od klasy. Jak chcesz grać dps o ja bym poszedł w gunslinger, natomiast jeżeli chcesz mieć opcje leczenia scoundrell jest kozak. Miałem okazje pograć gunslingerem do 14 lvl i naprawdę mi się podobało, fakt że trzeba używać tarcz, ale z tym problemu nie ma wielkiego.
Jeżeli chodzi o scoundrell granie jako healer jest super w becie mam 30 lvl IA operative i po prostu nie mogę się oderwać. Stealth pomaga, za dużo nie używam, głownie w pvp się przydaje. jak masz jakieś pytania to wal postaram się odpowiedzieć.

PS. W becie robimy sobie premade'y z gildia i jeżeli chodzi o dps sniper/gunslinger zazwyczaj jest na topie obrażeń, natomiast grając jako operative prawie zawsze jestem na topie w leczeniu.

Offline Feniks

• Gildia Letalis
  • Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #114 dnia: Listopad 19, 2011, 19:08:05 pm »
Scoundrel to taki rogue, niby korzysta z broni ranged ale jest taka klasa melee wystarczy ze ktos pierwszy cie zaatakuje i nic nie zdzialasz. Jedyna mozliwosc zrobienia czegos nim to stealth i podejscie od tylu, nuke i znowu stealth. No i pada dosc szybko, w sumie według mojej opini nie oferuje tyle funu co inne klasy, pewnie dlatego ile razy nie sprawdzam jakie sa klasy online przez /who to tej klasy jest zawsze najmniej.

Offline Zdenio

• Gildia Letalis
  • Mistrz Jedi
  • *
    • Grey Side
« Odpowiedź #115 dnia: Listopad 19, 2011, 20:20:51 pm »
Hm, więc chyba zdecyduję się ostatecznie na Gunslingera. Do tej pory myślałem, że stealth jest raczej tylko dodatkiem, no i nie oglądałem filmików tylu. Jednak dobrze, że pooglądałem, bo potem wybrałbym złą AC i klops :f

Dzięki za odpowiedzi. Zapomniałem, że niektórzy grali w betę :P

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Nick: Booster Terrik
« Odpowiedź #116 dnia: Listopad 28, 2011, 02:37:05 am »
Ja tam cisnę scoundrela.
Rzeczywiście jest trudno, raz że namierzanie sojuszników w pvp by ich leczyć jest bardzo trudne.
A do tego brak mi instant heala, wszystko muszę castować przez 2-3 sec. , a to sporo kiedy trzeba kogoś leczyć bo ma mało życia i ucieka dajmy na to przed bossem.
Dps też nie jest oszałamiający, zwłaszcza iż większość dobrych rzeczy masz kiedy się schowasz za zasłoną.

Bardzo trudne jest oderwać się od kogoś, niby jest granat, kopniak i coś tam jeszcze ale jak na klasę która musi trzymać się na dystans to stanowczo za mało. Więcej miałem takim Jedi Shadowem.

Powiem tak, jest trudno ale klasa daje czasem dużo funu.
Na jednym pvp warzone, tym co jedna strona podkłada  ładunki a druga broni drzwi udało mi się 2 razy przekraść i ładunek podłożyć, a potem jeszcze dotrzeć do rdzenia.
Czasem bardzo się ten stealth przydaje. Kiedy grupa leje się pod jednymi drzwiami ty spokojnie ustawiasz bombę pod drugimi ^^

Offline Myks

• Gildia Letalis
  • Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Rycerz Jedi - Sentinel
  • Nick: Myks
« Odpowiedź #117 dnia: Listopad 28, 2011, 13:20:17 pm »
Może mi ktoś powiedzieć, czy gunslinger też ma możliwość leczenia? Gdyż niestety nie wbiłem wystarczająco dużo poziomów by się przekonać.

Offline Kicoslaw

• Dowódca
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Serce Mroku
  • Klasa: Inkwizytor Sith - Sorcerer
  • Nick: Kicoslaw / Mikke
  • Serwer: Hidden Beks
« Odpowiedź #118 dnia: Listopad 28, 2011, 15:15:17 pm »
Może mi ktoś powiedzieć, czy gunslinger też ma możliwość leczenia? Gdyż niestety nie wbiłem wystarczająco dużo poziomów by się przekonać.

Nie ma

Offline Myks

• Gildia Letalis
  • Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Rycerz Jedi - Sentinel
  • Nick: Myks
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 28, 2011, 19:44:38 pm »
A to szkoda, bo liczyłem na to bardzo :(

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 28, 2011, 21:17:34 pm »
Nie dość że robi duży dps to jeszcze heal ? Nie za dużo kolega by chciał na raz ?

A mnie coraz bardziej irytuje tak mała ilość CC, jak wpadnie w kogoś Assassin to po nim. Ma więcej CC, a my mamy problem z oderwaniem się.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2011, 16:34:57 pm wysłana przez Ingen175 »

Offline Dan Shount

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Nick: Dan Shount
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 02, 2011, 18:48:34 pm »
Witam

Na moje i tak Smuggler mocny strasznie jest w porównaniu z klasami typu melee, podobnie jest z trooperem i coś mi się zdaje, że do premiery delikatnie to zmienią. Widać do dość mocno było na warzonach gdzie zazwyczaj na czele listy były właśnie klasy dystansowe.

Pozdrawiam
Dan

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 02, 2011, 19:02:10 pm »
LOL, on musi być taki. Smuggler inaczej nie ma szans. Jak dojdzie przeciwnik to po walce. Smuggler musi tak mieć, bo dużo czasu zabiera to klękanie, dobre strzały trwają (zwykle ok 2 s). Pograj Smugglerem to zobaczysz.

Ja jak ładnie się z tyłu ustawię to mogę i healować (ale namierzanie sojuszników to tragedia jest niestety) i osłaniać.

Offline Dan Shount

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Nick: Dan Shount
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 03, 2011, 10:20:10 am »
Witam

LOL, on musi być taki. Smuggler inaczej nie ma szans. Jak dojdzie przeciwnik to po walce. Smuggler musi tak mieć, bo dużo czasu zabiera to klękanie, dobre strzały trwają (zwykle ok 2 s). Pograj Smugglerem to zobaczysz.

Ja jak ładnie się z tyłu ustawię to mogę i healować (ale namierzanie sojuszników to tragedia jest niestety) i osłaniać.

po pierwsze jak widzę "LOLa" na początku wypowiedzi to .... może pominę bo jeszcze mi się dostanie za niecenzuralne wypowiedzi :P

po drugie jeżeli już zabieram głos w dyskusji to na podstawie WŁASNYCH doświadczeń, grałem zarówno Jedi jak i Smugglerem oraz Trooperem więc wiem co mówię. Klasy range są bynajmniej do lvl ok 20 znacznie wydajniejsze bojowo i nie ma co z tym polemizować bo wyniki warzonów były jakie były :D Zobaczymy jak to będzie na "end game" może się to zbalansuje bardzie.

Pozdrawiam
Dan

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 03, 2011, 15:25:54 pm »
No ja zwykle mieściłem się w pierwszej 5-7, raz byłem 3. Generalnie jako healer nie miałem najlepszego damage, ale jak się do tego dodawało heala to wychodził całkiem ładny wynik.
Wszystko zależy jaką AC chcesz grać, i pod jaki build. Tak poważnie to masz rację, wszystko się na 50 okaże  ;)

Nasz strona na Google +1

Twitter: