Autor Wątek: Patch Notes patcha 1.1.1 - na serwerze testowym  (Przeczytany 6327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Letalis
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
  • Nick: Booster Terrik
Odp: Patch Notes patcha 1.1.1 - na serwerze testowym
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 30, 2012, 19:36:23 pm »
No, raz na 2 minuty.
Przewaga jak .... no nie będę przeklinał  :P

Ja tam mam w nosie nerfy i różne takie.
Niech naprawią  WZ. Na takim Voidstarze coraz częściej zdarza się ,że gracze Imperium podkładają bombę chowając się w "drzwiach" (błąd grafiki), Assassiny podkładają bomby w stealthie (jako scoundrel próbowałem tak zrobić na różne sposoby i sie nie dało, nie wiem jakim cudem ale assy podkładają bomby w stealthie).
Wszystkie takie sytuacje dokumentuję screenami  i wysyłam do Bio. Za takie rzeczy powinny lecieć bany.

Offline Volfi

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Smuggler - Gunslinger
  • Nick: Volfi
  • Serwer: Basilisk Droid
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 30, 2012, 19:41:01 pm »
Assassiny podkładają bomby w stealthie

Dokładnie miałem to samo. Stoję obok bramy i patrze na nią a tu nagle info, że bomba jest podłożona. A żeby było śmieszniej to taki assassyn pojawi się dopiero po podłożeniu bomby jak już się jego kumple zlecą.

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
  • Nick: Booster Terrik
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 30, 2012, 19:56:54 pm »
Ja tak nie mogę, i z tego co wiem Operative też. Assy i Shadowy tylko tak mogą.

czekoladowyjoe

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 31, 2012, 09:20:36 am »
Nie wiem jak do końca z asasynem, ale gram Shadowem - nie mogę. Muszę wcześniej opuścić stealth - co ciekawe nawet nie automatycznie po kliknięciu na objective, ale ręcznie co - moim zdaniem - jest idiotyczne.

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Szare Szeregi
  • Klasa: Jedi Consular - Shadow
  • Nick: Lakhla
  • Serwer: Tomb of Freedon Nadd
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 31, 2012, 09:35:13 am »
Assassiny podkładają bomby w stealthie

Dokładnie miałem to samo. Stoję obok bramy i patrze na nią a tu nagle info, że bomba jest podłożona. A żeby było śmieszniej to taki assassyn pojawi się dopiero po podłożeniu bomby jak już się jego kumple zlecą.

No jest taki maly maly myk....  :D

Dwoch graczy uzywa zdolnosci Ukrycia (jeden musi miec takze zdolnosc grupowego ukrycia - Szmugler / Imperialny agent) i podchodza w okolice drzwi gdzie jest mniej obroncow lub idealnie gdy nie ma ich wcale.

Jeden podkrada sie pod drzwi

Gracz z grupowym ukryciem wychodzi ze zwyklego ukrycia i uaktywnia grupowe ukrycie

Drugi gracz na moment stanie sie widoczny

Nastepnie gracz bez zdolnosci grupowego ukrycua bedzie mogl cap'owac drzwi.

(uzyte na Hut Ball z graczem niosiacym pile spowoduje jej zresetowanie)

Jeszcze jakis czas temu dzialalo, jak jest teraz nie wiem. Koles dal sobie spokoj ze szmuglerem.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 09:40:05 am wysłana przez Lakhla »

GG 1829231

Offline krakow2000

• Padawan
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Outcast
  • Klasa: Łowca Nagród - Powertech
  • Nick: Multi - o ile ktoś nie ukradnie...
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:34:12 am »
Panowie i Panie skończcie jechać na sroki i opy, czas przerzucić się na merce. Obczajcie ten filmik. hahaha :D
SWToR Epic BH PvP Part Deux

To samo robię trooperem... i bh i trooper w dps są 1 przyciskowi... no może poza aoe, stun i z 2 innych skilli jak cd sie skonczy... więc nie nadawajcie na bh merca skoro trooper może robić to samo... a jak nie wiesz jak... to sobie zobacz na skille bo tylko nazwą się różnią...
Ale fakt mam merca na 1 serwie i troopera na innym... w dmg jestem zawsze 1-2 miejsce... tak samo w killach... w obu przypadkach (troop i bh)... inna sprawa iż nie przekłada się to zawsze na ilość medali ;d

Co do tego podkładania bomb to grając imerialem też się trafiało, że republika podkładała bombę mimo iż w pobliżu stali nasi... i nikt ich nie widział - republiki podkładającej... więc to nie tylko po stronie imperium się dzieje... myślę iż to raczej jakiś bug graficzny bo kilka razy miałem iż lał mnie kundel i nie widziałem go całą walkę tak samo osoby stojące obok mnie a jak mnie zabił to się pojawił... aczkolwiek nie mówię iż np. to nie jaki exploit czy cuś tak jak to miało miejsce ze skrzynkami na illum i ludźmi mającymi po kilka milionów na 12 lvl-u ;)...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 11:43:35 am wysłana przez krakow2000 »

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:53:50 am »
...  myślę iż to raczej jakiś bug graficzny ...

Przeczytaj moj poprzedni post

GG 1829231

Offline Gerdhard

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Mistrz Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: IX Kohorta
  • Klasa: Żołnierz - Commando
  • Nick: Gerdhard
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:57:24 am »
OK do tematu dziś trafia 1.1.1 czy nie?

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:59:04 am »
Watpie. To zwykly maintenance, a nie patch update. Ale poczekajmy do popoludnia.

GG 1829231

Offline Gerdhard

• Mistrz Jedi
  • *
    • Dark Side
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:01:28 pm »
Watpie. To zwykly maintenance, a nie patch update. Ale poczekajmy do popoludnia.
Zwykły maintenance, lepiej nich to będzie 1.1.1 b ludzie kruszą się strasznie , a im dłużej nad tym zwlekają tym dłużej ludzie będą odchodzić , bynajmniej nie z powodu Opka i Scunda :(

Adar

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:06:52 pm »

Zwykły maintenance, lepiej nich to będzie 1.1.1 b ludzie kruszą się strasznie , a im dłużej nad tym zwlekają tym dłużej ludzie będą odchodzić , bynajmniej nie z powodu Opka i Scunda :(

http://torpedia.pl/page.asp?ID=65647

1.1.1.

Offline Kola

• Dowódca
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:12:29 pm »
Czytajcie czasami patch notes,a nie opowiadacie tylko pierdoły naforum.

Offline Gerdhard

• Mistrz Jedi
  • *
    • Dark Side
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:14:59 pm »
Adar czyli jak dobrze rozumiem 1.1.1 jest implementowany dzisiaj?

Adar

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:26:56 pm »
Adar czyli jak dobrze rozumiem 1.1.1 jest implementowany dzisiaj?

z tego co piszą na torpedii to - tak :)

Jak uruchomiłem launchera to coś się tam ściąga :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 12:29:08 pm wysłana przez Adar »

Offline Negocjator

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
  • Nick: Negocjator
« Odpowiedź #114 dnia: Styczeń 31, 2012, 12:57:00 pm »
Panowie i Panie skończcie jechać na sroki i opy, czas przerzucić się na merce. Obczajcie ten filmik. hahaha :D
SWToR Epic BH PvP Part Deux
To samo robię trooperem... i bh i trooper w dps są 1 przyciskowi... no może poza aoe, stun i z 2 innych skilli jak cd sie skonczy... więc nie nadawajcie na bh merca skoro trooper może robić to samo... a jak nie wiesz jak... to sobie zobacz na skille bo tylko nazwą się różnią...
Ale fakt mam merca na 1 serwie i troopera na innym... w dmg jestem zawsze 1-2 miejsce... tak samo w killach... w obu przypadkach (troop i bh)... inna sprawa iż nie przekłada się to zawsze na ilość medali ;d
Naprawdę myślisz, że nie wiemy, że klasy mają swoje odpowiedniki po obu stronach i różnią się tylko nazwali i animacją skilli? Oczywiście, że problem ten dotyczy także Commando, ale pisałem o Mercu, ponieważ w 99% walczę przeciwko Imperium i nie chciało mi się wymieniać odpowiedników Republiki ot co.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 12:58:34 pm wysłana przez Negocjator »

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 31, 2012, 13:04:13 pm »

http://torpedia.pl/page.asp?ID=65647

1.1.1.

O super... Posilkowalem sie do tej pory tylko strona glowna i tam nie bylo nic o zaimplementowaniu patcha podczas standardowego maintenance. Dzieki za info.

GG 1829231

Offline popmart

• Żołnierz
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Wojownik Sith - Marauder
  • Serwer: The Exile's Crystal
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 31, 2012, 13:29:57 pm »
już jest .. :)

Offline Odyseus

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Nick: Odyseus
  • Serwer: Kellian Jarro
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:14:34 pm »
co wam nie pasuje w merc/commando? To klasa stoi  i klika, podskoczy do niego melee i spi jak ma cd na stunie i odrzuceniu przeciwnika.

Offline Borek

• Mistrz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:21:58 pm »
Wszystko nam się podoba i jest cudnie, spam TM/GR FTW! Dziwię się, że sami BH/Troopy się nie domagają jakichś zmian w mechanice, spamowanie jednego skilla musi być dla nich strasznie nudne...

Nerf Stick dotknął Op/Scounda, ciekawe, kto jest następny... trzeba śledzić oficjalne forum, obczaić na kogo poleci największe QQ.

Offline Kalantris

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
    • Force Crusaders
  • Gildia: Force Crusaders
  • Klasa: Jedi Consular - Sage
  • Nick: Kalantris
  • Serwer: Niman
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:22:07 pm »
Ten filmik z BH rzadzi. Pierwsza czesc byla rownie swietna, genialne wykorzystanie niemal wszystkich umiejetnosci tej profesji. Swietna rotacja, idealne timingi, rewelacyjny dobor skilli. Nie wiem, jak temu kolesiowi sie to udalo, ale w niecalych 9 minutach zawarl cala istote tej profesji wraz z cala gama niesamowitych mozliwosci i niemal niedostrzegalnych smaczkow, ktore definiuja Bounty Huntera i Commando. Geniusz. :D

Nerf scoundreli/opsow uwazam za zenujacy. Naprawde myslalem, ze oni wala z sila mlota pneumatycznego dopoki nie nazbieralem troche sprzetu pvp i nie znerfili consumables. Takie dmg byly mozliwe wylacznie dzieki hardstackowi czerwonego bonusu, czerwonego adrenala PvP, adrenala z powerem/surge i kostki. Teraz wchodzi we mnie taki operative (gram sage) i rabie mi z backstaba za 3k. Nawet nie chce mi sie palic wychodzenia z CC, po prostu czekam moment, rootuje go, force speed na 30m i rozpuszczam mu ryj. Caly ten nerf jest smieszny.

Jesli chodzi o sorce/sage, to wybaczcie, ale krazy zdecydowanie za duzo legend o potedze tej profesji. Rozwieje wiec kilka mitow:

1. Nie mamy najwyzszego dmg (patrz: sentinel, gunslinger).
2. Nie jestesmy najlepszymi healerami (patrz: commando).
3. Nie mamy najlepszego CC (patrz: guardian).
4. Nie mamy najlepszej przezywalnosci (patrz: shadow, sentinel, scoundrel).
5. Nasze CC jest do d... kitu. Tylko JEDNO nie schodzi od pierwszego dmg.

Dodatkowo sage to bardzo skomplikowana profka (standardowa rotacja to przynajmniej 5 skilli + dwa elementy RNG w podstawowej rotacji, wiec wiecznie trzeba kukac proce i rwac, jak tylko wejda, zeby skorzystac (bo krotko trzymaja)), podatna na wszystko (zero defensywnych CD, zadnych counterow).

Co do reszty patchnotes, to pusty smiech ogarnia, niestety. Widac, ze do pracy spieli sie nie ci, co trzeba. Moze teraz ktos ruszy cztery litery w departamencie optymalizacji?

Pozdrawiam,
Kalantris
Force Crusaders
Voluntas Vincet Omnia

Offline Borek

• Mistrz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:30:13 pm »
Nie chce mi się dyskutować o srokach... są imba czy nie, BW nigdy ich nawet nie szturchnie nerf stickiem, 70% populacji to trochę za dużo do stracenia.

Offline Kalantris

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
    • Force Crusaders
  • Gildia: Force Crusaders
  • Klasa: Jedi Consular - Sage
  • Nick: Kalantris
  • Serwer: Niman
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:41:43 pm »
Nie chce mi się dyskutować o srokach... są imba czy nie, BW nigdy ich nawet nie szturchnie nerf stickiem, 70% populacji to trochę za dużo do stracenia.

Problem jest trojakiej natury.
1. To nie tylko sorce, ale rowniez sini (nie tylko sage, ale tez shadowy).
2. Sorce sa zbyt "czadowi" w porownaniu do innych profek (c'mon, co sie bedziesz wozil z kosa po dzielni, jak mozesz usmazyc kogos pierunem?!)
3. Sorce sa "wygodni". Nawet kiepscy gracze moga "cos" nimi zdzialac. Naprawde potezna impreze robia wylacznie dobrzy sorce (a takich jest w sumie dosc malo), ale nie wyobrazam sobie keyboard-turnera albo mouse-clickera na opsie/scoundrelu albo sentinelu. Tutaj mozesz stac w miejscu i napier...niczac, dopoki Cie ktos nie sprzatnie i masz fun pomimo tego, ze koordynacje oko-reka masz na takim poziomie, ze nie potrafisz trafic paluchem w 22" monitor.

Tam w BW powinni zdecydowanie pomyslec, jak tu podpakowac wizualnie pozostale profki, bo przyznam, ze nawet ja, zagorzaly Republikanin, doceniam gre swiatel, jak mnie pieciu sorcow na raz rozbija na atomy :).

Pozdrawiam,
Kalantris
Force Crusaders
Voluntas Vincet Omnia

Offline Matimir

• Rycerz Jedi
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Rycerz Jedi - Sentinel
  • Nick: Matimir
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 31, 2012, 14:55:40 pm »
Ja obecnie leveluje shadowa na koncie kolegi i... cóż, gram 3-4 przyciskami i nie zawracam sobie zbytnio gitary buffami - jak kolega wyżej powiedział - ubiją to ubiją, z reguły i tak mam najmniej respawnów na koniec wz. Gonie sobie kogokolwiek, uważam tylko żeby mieć komu uciec za plecy w razie jak się zrobi gorąco (oczywiście najpierw użyje odrzucenia albo kogoś w wirowanie zarzuce :D).

Kończe z 6-9 medali przy takiej grze. Nawet za bardzo nie wiem w co iść z drzewkiem, ot, zauważyłem przy 17lvlu, że zapomniałem 3 punkty rozdać.

Mój main na moim koncie to sentinel. Żeby nie było - lubię swoją postać. Tylko właśnie wychodzi na to, że lubię ją bo przynosi dużo więcej radości jak kogoś ładnie załatwimy bo jak się trafi twardy target to trzeba w ciągu sekundy-dwóch odpalić z 4 buffy i jednocześnie pilnować skill cooldownów i focusa bo ten w przeciwieństwie do powera u shadowa kończy się baaardzo łatwo a nawet najpotężniejsze ciosy zadają średni dmg jeżeli porównam je z odpaleniem 3 razy podstawowego skilla shadowa z cd 2s i dorzuceniem na koniec telekinetic throw czy jak to siętam nazywa...

Nie wspomnę o tym, że mam wrażenie iż naprawdę gra mniej laguje na shadowie. Ktoś powie, że zmyślam, ale ja się pytam po co miałbym? Powiedziałem, z gry sentinelem jestem zadowolony chociaż żeby mieć 9 medali nim... Ohh... No na pewno co drugi warzone tego się nie zrobi.

Stoją serwery już?

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 31, 2012, 15:01:43 pm »
Staly ale zgasly znowu niedawno i na launcherze pojawila si enotka o wdrazaniu 1.1.1.

Co do klas to ja mam wywalone jaka klasa jest OP itd. Znudzil mi sie DPS na BH - przerobilem sie na full Heal i o dziwo gra sie jakos przyjemniej. Jedi Shadow tez niesie duzo miodu. Placzkow dookola mam najzwyczajniej w ....  no...
A czy znerfia te klasy czy nie... I tak bede nimi gral. Wierze w w tzw rotacje sprawiedliwosci jesli chodzi o nerfy/boosty. Raz gorka, raz dolek.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 15:19:56 pm wysłana przez Lakhla »

GG 1829231

Offline Borek

• Mistrz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 31, 2012, 15:12:57 pm »
Nie grałem sroką wcale, to się nie wypowiadam :P Ale nieraz bywało, że opener scoundrela ledwo przebijał bańkę, wkładając 800 dmg. Także survi to ta klasa ma kosmiczne... potem tylko kopniak/sprint i palimy pioruny, bo zrootsowany biedak i tak przysłowiowego **uja zrobi ;)

Ktoś kiedyś na tym forum napisał, że imperium od samego początku jest reklamowane jako ta "fajniejsza" strona. To samo jest ze srokami, mają po prostu imba animacje, świetny lore... nie ma się co dziwić, że ludzie tym grają :/

Nasz strona na Google +1

Twitter: