Autor Wątek: Maintenance - 17 stycznia(18 stycznia)  (Przeczytany 3279 razy)

Offline WMjedi

• Dowódca
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
  • Serwer: Trask Ulgo
Odp: Maintenance - 17 stycznia(18 stycznia)
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 18, 2012, 12:20:08 pm »

Równie dobrze możesz powiedzieć, że można umyć okna i zrobić przetwory na zimę. A tu chodzi tylko o dbanie o klienta ze strony producenta.

Ogólnie mi chodzi o to, że w czasie maintaince możesz robić co tylko chcesz.
Według mnie dbanie o klienta przejawia się właśnie przez sytuację, którą mamy obecnie. Update przesunięty "o kilka dni" jest realizowany nazajutrz pomimo napotkanych trudności. Daje to możliwość graczom, którzy nie mają zapłaconego dalszego abonamentu i wahają się z tą decyzją, sprawdzenia przez kilka/kilkanaście godzin , jak gra wygląda w wersji 1.1.

Cytat: Adar
Większość z was grała w EA , wiedzieliście ,że są błedy,bugi to po cholere kupowaliście fulla teraz? - trzeba było zaczekać z 2 miesiące.

Dokładnie. Ja sam z pełną premedytacją dałem sobie 30 dni (+EA) na ocene gry, które mijają jutro. Na dzień dzisiejszy nie przedłużam subskrypcji. Przyda mi się chwila odpoczynku i jakas odmiana wieczorami. Będę uważnie śledził fora i kolejne poprawki. Na pewno wrócę do gry.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 12:23:56 pm wysłana przez WMjedi »

Offline Borek

• Mistrz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:07:23 pm »
@Verbal
No to błędnie sobie pozwoliłeś. Mój "tok rozumowania" zaczynał i kończył się na ficzerach. Ani słowa o contencie nie było i nie miało być.

Co do listy... kto tu jest subiektywny? Ja mówię o problemach dotykających dziesiątek, jeśli nie seteki graczy (polecam poczytać oficjalne forum gry), a ty mi oświadczasz, że właściwie masz to w czterech literach, bo "ciebie problem nie dotyczy". Problemy ze spadkami FPSu ma masa osób i nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego, pewne jest tylko to, że wina nie leży po stronie sprzętu graczy. Cieszę się, że pozostajesz bezkrytyczny wobec UI zaproponowanego przez BW, problem w tym, że granie PvP czy PvE na poziomie troszkę wyższym niż "niedzielny gracz" jest utrudnione bez tak podstawowych rzeczy jak "target of target" czy prawidłowego odświeżania informacji dot. aktualnego HP teammate'ów.

Używanie DFa jest absolutnie opcjonalne. Jeśli chcesz, możesz nadal grupować się wyłącznie ze znajomymi z gildii albo z friendlisty. Natomiast stwierdzenie "ja nie lubię i nie potrzebuję, to inni też nie" jest po prostu samolubne. Z resztą - nawet BW stwierdziło, że to musi być i będzie wprowadzone, ich błąd, że nie zaimplementowali DFa od startu gry.

PvP daje "tobie" frajdę - w dodatku "wystarczającą". Trochę słabo i znowu trochę samolubnie. Losowy system gearowanie - cudowne bagi i piąte legi, trzeci head.

...dlaczego craft jest bezużyteczny już ktoś wcześniej wyjaśniał.

Określeń się nie wstydź, dla mnie jesteś bezkrytycznym i samolubnym fanboy'em, co udowodniłeś w swoich postach, więc nieszczególnie mam zamiar się tobą przejmować. Przy czym wszystkie błędy ToRa nie są już moim problemem, bo konto, za waszą radą, sprzedałem.

...i tak Callisto, możesz mi wlepić te 10% czy 20% za offtop :P
[gmod]20% za to, że z premedytacją to zrobiłeś, trzeba było mu odpisać na pw /Callisto[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 17:54:42 pm wysłana przez Callisto »

Offline Set Gast

• Moderator Globalny
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Letalis
  • Klasa: Jedi Consular - Shadow
  • Nick: Set Gast
  • Serwer: Basilisk Droid
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:17:12 pm »
Dla mnie jest zastanawiające jaki dla was ma wpływ patch 1.1. Wy mówicie o nim tak jakby decydował o wszystkim. Ludzie! Opanujcie się. To jest jeden flashpoint i dodatkowa arena na WZ. Dajcie spokój z tym patch'em, który wnosi zabawy na jeden dzień. Było powiedziane, że BW nie jest zorganizowane, a tak naprawdę jakie oni mają doświadczenie z grami MMO? Myślę, że Wy macie większe, więc po co te gadanie? Robią źle, ale nauczą się na błędach, spokojnie. Nie chcesz grać teraz to wróć za pół roku. Ja gram dlatego, że jestem fanem SW i robię do z przyjemności, a Pro-gamerzy, których ta gra irytuje i WoW jest bardziej rozbudowany(prawda) to niech do niego wrócą bo to nie ma sensu żyć w takiej męczarni. Jak dobijecie ze 3 pięćdziesiątki to konto dobrze pójdzie na allegro. Wasza dyskusja niekiedy przybiera taki sens jak moja porada w tym temacie. Były beta-testy. Mogliście przetestować. Poza tym gdybyście tej gry nie kochali to byście teraz swojego łajna tutaj nie wyżalali po jej wyłączeniu ;P Taka dyskusja przybiera żenujący kształt, która dzieli ludzi na:

1. Tych, którzy mają żal, że SWTOR po premierze nie jest rozbudowany tak jak WoW.
2. Tych, którzy bronią BW, że SWTOR dopiero wyszedł i ma jeszcze czas.

Wiecie co was łączy? To, że każdy z was ma rację. Tyle, że jesteście jak stado baranów, które leci na ślepo do przodu. Weźcie pod uwagę wiele czynników, które zadecydowały o tym:

1. Gdyby gra była rozbudowana tak jak WoW to by nie zarobili na czasie, który potrzebują na zaimplementowanie wielu rzeczy.
2. Spieszyli się na ostatni kwartał 2012 by wyprzedzić GW2 i wykorzystać kryzys WoW'a, który jest widoczny w liczbach.

Kłócicie się po nic. Bo strategia marketingowa jest najważniejsza w biznesie. Dla nich ta gra nie jest przyjemnością tylko pracą. Jeżeli Wy nie zrozumiecie jak to działa to kto to zrobi? Weźcie pod uwagę co napisałem i się nie kłóćcie bo to nie ma sensu. To o czym wy mówicie to jest tylko kołderka dla bolesnej dla nas biurokracji.
Serdecznie pozdrawiam

Set Gast
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 13:21:02 pm wysłana przez Set Gast »

Offline Kola

• Dowódca
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:23:54 pm »
Ło Matko...hehe,miałem nie udzielać się w tym temacie ale sory..nie wytrzymałem cisnienia :D
I znowu nasz staropolski,tradycyjny zwyczaj..NARZEKANIE na wszystko i wszystkich bez powodu!
Zapowiedzieli maintenance,zeby wydac patch i mozliwe,ze poprawic bugi...ale co tam to przeciez ZLE!!
Wy juz od razu wiecie,ze przeciez niczego nie poprawia i dalej bedzie ZLE!
Serwy zamkniete od 9 - 17...w morde i znowu ZLE!
Ludzie jesli ta gra Wam nie podchodzi to na litosc boska po ch**** w nia gracie!!??
Płacicie niemałe pieniadze po to ,zeby tylko ponarzekac???....no tak zapomniałem to Nasz Staropolski zwyczaj ;D

Pozdrawiam..

To nie jest nasz staropolski zwyczaj tylko stereotyp Anglików, a za tą prowokacyjną propagandę mógłbym dać warna bo to jest irytujące. SZLACHTA SIĘ KŁÓCIŁA I WAŚNIŁA, A NIE NARZEKAŁA. TROCHĘ HISTORII W HISTORII! ~ Set Gast
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 16:51:50 pm wysłana przez Set Gast »

Offline TheSnag

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Wojownik Sith - Marauder
  • Nick: Vilentrenemerth
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:42:39 pm »
Aż musiałem sobie założyć konto:D - Witam!

Od czasu przerwy po stracie 6 lat z życia i 2ch związków przez maxymalne wkręcenie w Lineage 2, pierwsze newsy na temat MMO w Uniwersum Gwiezdnych Wojen (Star Wars jak kto woli, brzmi smaczniej:D) przyjąłem bardzo ciepło, wręcz porządanie:D

Jako że gra jest bardziej WoW' owa, stanowiło to dla mnie drobniutkie trudności na starcie, ale teraz jestem mega wkręcony! Fabuła w MMO na takim poziomie? BOMBA! :D

Mam dopiero 45 lvl więc pewnie do tej pory spotkałem się tylko z drobnymi bugami, które nie przeszkadzają mi aż tak żeby wylewać jakieś gorzkie żale, ani narzekać na BioWare. Uważam że ta ekipa udowodniła przez swoje poprzednie produkcje, że farsy robić zamiaru nie ma. Wiadomo, są świeżakami na rynku MMO, ja OSOBIŚCIE daje im czas, ale oczekuję też lepszego supportu, co pewnie przyjdzie swoją drogą. (Może szybciutko jeśli poczują dość wcześnie i mocno wściekły oddech graczy na plecach i ukłucie w portfelu)

Może i jestem naiwniakiem, bo to wszystko tylko BIZNES, ale ufam tej ekipie, która udowodniła mi, że potrafi robić dobre gry. Nie zamierzam zachowywać się jak obrażony nastolatek i odcinać subskrypcji bo to bo tamto. Dla mnie jest jasne, że im to wsparcie jest potrzebne tak bardzo jak nam Community Support. Zadałem sobie pytanie, czy ta gra, w tym a nie innym uniwersum, zrobiona tak a nie inaczej, jest warta moich ok. 50 zł miesięcznie, i odpowiedziałem sobie twierdząco.

Moim zdaniem mało jest gier, tym bardziej MMO z tak rozbudowaną fabułą, która (może tylko mnie :C ) wkręca jak żadna gra na pc od lat! Może mnie to czynić fanboy' em, bo zawsze lubiłem Star Wars, i całą otoczkę tego uniwersum.

Wiem, że gra ma do tej pory nadal sporo bugów itp, tak już jest, i to twórcy mogą coś w tej sprawie zmienić, a zdaje mi się że nie pozostają bezczynni.

Co do Maintenance mam mieszane uczucia, ale wierzę, że to wszystko ma czemuś służyć, co się przełoży na pozytywny efekt - dla nas, graczy.

Zamiast narzekać czy prowadzić do niczego nie prowadzącą (paradoks?) dyskusję, chciałbym zrobić coś kreatywnego, i pomóc Twórcom, co też do tej pory robiłem zgłaszając drobne bugi itp, a teraz pozostaje mi tylko wspierać ich finansowo i mieć nadzieję, że nadal są to ludzie którzy robią tą gre nie tylko dla pieniędzy i jest w tym coś więcej, a także czekać na efekty!

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie! :)
P.S. Nie zjedzcie mnie na starcie ;)

Offline belor

• Gildia Letalis
  • Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:47:18 pm »
Macie na rozluznienie do tematu bolaczek wow/tor'a

★ 12 Days of Christmas - World of Warcraft / SWTOR Machinima - Blizz Blues 41

[gmod]10% /Callisto[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 17:55:23 pm wysłana przez Callisto »

Offline FineDayToDie

• Padawan
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Infinita Virtus
  • Klasa: Smuggler - Gunslinger
  • Nick: FineDayToDie
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:50:17 pm »

1. Tych, którzy mają żal, że SWTOR po premierze nie jest rozbudowany tak jak WoW.

Wiecie co was łączy? To, że każdy z was ma rację. Tyle, że jesteście jak stado baranów, które leci na ślepo do przodu. Weźcie pod uwagę wiele czynników, które zadecydowały o tym:

1. Gdyby gra była rozbudowana tak jak WoW to by nie zarobili na czasie, który potrzebują na zaimplementowanie wielu rzeczy.
2. Spieszyli się na ostatni kwartał 2012 by wyprzedzić GW2 i wykorzystać kryzys WoW'a, który jest widoczny w liczbach.

Kłócicie się po nic. Bo strategia marketingowa jest najważniejsza w biznesie. Dla nich ta gra nie jest przyjemnością tylko pracą. Jeżeli Wy nie zrozumiecie jak to działa to kto to zrobi? Weźcie pod uwagę co napisałem i się nie kłóćcie bo to nie ma sensu. To o czym wy mówicie to jest tylko kołderka dla bolesnej dla nas biurokracji.
Serdecznie pozdrawiam

Set Gast

Widzisz. A ja o czymś zupełnie innym. Mianowicie o olewaniu swojego biznesu poprzez nieszanowanie graczy - przekładane maintain - na chwilę przed, zupełnie niejasne komunikaty (za kilka dni okazuje się w ostatniej chwili być jednym dniem - a w angielskim nie ma pomyłki - bo końcówka "s" przy days to liczba mnoga). Brak patch notes w trakcie patcha (ba powinny być długo przed), brak jakiegokolwiek zainteresowania klientem w trakcie maintain, zero informacji kiedy się skończy (z doświadczenia wiemy, że 8h kończyło się po 3h, a 4h po 8h) i na dodatek wyłączanie forum wtedy kiedy ma się czas je poczytać.

Online Didymos

• Administrator
  • Generał Jedi
  • *
  • Zorn robi najpierw takie argh!
    • Light Side
  • Klasa: Żołnierz - Vanguard
  • Nick: Prasios
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:52:23 pm »
Ile odpowiedzi pojawi się w temacie do zakończenia prac? Robimy zakłady?

Popieram częściowo Set Gast to 1.1 nie 4.0, co by mieli dać w 2.0 gdyby w 1.0 świat był tak rozwinięty? To gra, która ma być rozrywką a wy przezywacie to jakby miało wpłynąć na wasze całe życie. Ja sobie gram 2-3 godziny i mnie gra pod względem zawartości odpowiada, wbije ten 50 za miesiąc może szybciej kto wie, nie ma ciśnienia cieszę się grą, wiem, ze z czasem się rozwinie i będę miał co robić.

Gry MMO nie są dla "pro", "pro" = brak życia osobistego, nie masz życia możesz grać 24/7, budzisz się po jakimś czasie bez znajomych, rodziny, często środków do życia. Ale teraz jesteś kozak, kupiłeś grę z zasiłku albo tatuś z mamusią dali, a ty płaczesz, że nie możesz grać w tą beznadziejną grę parę godzin. Śnieg odśnieżać! Nie? To Tibia jest dla ciebie link.

Ty - ogólnie do osób zgodnych z opisem.
i7 2600k @ 4,5 GHz / 560Ti @ 950/4200 MHz / 8GB RAM @ 1600 MHz

Artykuły: Legacy | MOX Raid Meter | Kryształy

czekoladowyjoe

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:54:20 pm »
Dla mnie jest zastanawiające jaki dla was ma wpływ patch 1.1. Wy mówicie o nim tak jakby decydował o wszystkim. Ludzie! Opanujcie się. To jest jeden flashpoint i dodatkowa arena na WZ. Dajcie spokój z tym patch'em, który wnosi zabawy na jeden dzień. Było powiedziane, że BW nie jest zorganizowane, a tak naprawdę jakie oni mają doświadczenie z grami MMO? Myślę, że Wy macie większe, więc po co te gadanie? Robią źle, ale nauczą się na błędach, spokojnie. Nie chcesz grać teraz to wróć za pół roku. Ja gram dlatego, że jestem fanem SW i robię do z przyjemności, a Pro-gamerzy, których ta gra irytuje i WoW jest bardziej rozbudowany(prawda) to niech do niego wrócą bo to nie ma sensu żyć w takiej męczarni. Jak dobijecie ze 3 pięćdziesiątki to konto dobrze pójdzie na allegro. Wasza dyskusja niekiedy przybiera taki sens jak moja porada w tym temacie. Były beta-testy. Mogliście przetestować. Poza tym gdybyście tej gry nie kochali to byście teraz swojego łajna tutaj nie wyżalali po jej wyłączeniu ;P Taka dyskusja przybiera żenujący kształt, która dzieli ludzi na:

Serdecznie pozdrawiam

Set Gast

Czytam tą dyskusję od początku. Szczerze, cytowałem w myślach klasyka: "nie chce mi się z Wami gadać", ale że Set napisał coś z sensem podpinam się pod tym. Dokładnie to samo myślę. Argumenty są po obu stronach konfliktu. Tylko jako ludzie/naród mamy do siebie, że lubimy przekonywać innych o tym, iż to MY mamy rację. A nie wy. Momentami ToR mnie wku.. momentami podoba mi się jak nic innego. Gram dużo i długo - ALE robię to bo CHCĘ. Płacę świadomie i nikt mnie do tego nie zmusza. Nie będę się tłumaczył dlaczego zrezygnuję, jak się nie tłumacze dlaczego gram. Bo bo bo bo ... Panowie (myślę, że większość nas tutaj) macie jaja to postępujcie jak faceci, nie jak dzieci w piaskownicy.

Koniec.
Nie chce mi się więcej gadać.

Offline Kola

• Dowódca
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:57:18 pm »

Serdecznie pozdrawiam

Set Gast

Czytam tą dyskusję od początku. Szczerze, cytowałem w myślach klasyka: "nie chce mi się z Wami gadać", ale że Set napisał coś z sensem podpinam się pod tym. Dokładnie to samo myślę. Argumenty są po obu stronach konfliktu. Tylko jako ludzie/naród mamy do siebie, że lubimy przekonywać innych o tym, iż to MY mamy rację. A nie wy. Momentami ToR mnie wku.. momentami podoba mi się jak nic innego. Gram dużo i długo - ALE robię to bo CHCĘ. Płacę świadomie i nikt mnie do tego nie zmusza. Nie będę się tłumaczył dlaczego zrezygnuję, jak się nie tłumacze dlaczego gram. Bo bo bo bo ... Panowie (myślę, że większość nas tutaj) macie jaja to postępujcie jak faceci, nie jak dzieci w piaskownicy.

Koniec.
Nie chce mi się więcej gadać.

Hmm...tylko tyle??Moze kolega by cos ponarzekał...no prosze tylko troche (joke) ;D

[gmod]Ostrzegałem - 10% /Callisto[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 17:56:29 pm wysłana przez Callisto »

Offline Otis

• Strażnik
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Szare szeregi
  • Nick: Otis
  • Serwer: Senator Contispex
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:16:15 pm »
   Bede dosadny i stwierdze, iz SWOTR mnie sie bardzo podoba i nic (prawie) mi w tej grze  nie przeszkadza. To gra rozwojowa , zreszta jak kazdy projekt MMO i poczatki sa czesto trudne . Oczekiwany przez wszytkich powazniejszy update implementowany w dosc szybkim czasie jest plusem dla tworcow i kazdy powinien sie z tego cieszyc. Pamietam czasy , gdy miala miejsce premiera WoWa, PVP mozna powiedziec nie istnialo z tego wzgledu , ze dla przykladu na Alterac Valley w starciu 40 na 40 osob kazdy mial slide show . Bylo zle ale potem bylo juz tylko dobrze no ale starej gwardii, ktora grala w WoWa juz praktycznie nie ma a ci, ktorzy teraz graja nie maja zielonego pojecia jakie byly poczatki tej gry. Niestety ale niektore gry MMO do dzis maja problemy z optymalizacja na PVP no ale mnie one nie interesuja. Teraz jest SWOTR i klimat S-F (w koncu)  i tandetnym oraz oklepanym do bolu Elfom mowie won ! Reasumujac chce powiedziec do wszystkich, ktorzy maja "Zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi" ' w tym przypadku ja bym rozszerzyl to do stwierdzenia "z deficytem uwagi czaszkowej" , aby jak ktos pieknie napisal " aby poszli sobie na spacer" i krotko mowiac wyluzowali sie oraz skupili na tym aby po przyjsciu do domu ,  po zalogowaniu sie do gry zrobili kilka powinnosci: 1. zadbac aby o kiosk aukcyjny - gdy kazdy z nas dziennie wystawil jedna lub dwie strony aukcji na serwerze to ekonomia byla by na niezlym poziomie i nikt by nie narzekal , ze nic nie ma w kiosku 2. uzywal opcji LFG , LFM nie na czacie a w miejscu do tego przeznaczonym zamiast plakac, ze nikogo nie ma i z kim to on  ma isc na flashpointa... 3. czerpac przyjemnosc z niewiadomej , ktora dotyka nas podczas otwierania "torebki z PVP" bo wlasnie losowosc jest czyms co powinno krecic gracza w tego typu grach... .

Troche offtopowo ale co mi tam... kazdy to robi  8)
[gmod]No to akurat w sumie na temat było, ale na drugi raz jakbyś chciał pisać totalny offtop "bo wszyscy to robią" to jednak odradzam, bo tak jak wszyscy offtopujący pomimo ostrzeżenia słownego, dostaniesz trochę % /Callisto[/gmod]

Pozdro

Moze byc fajnie ?

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 17:59:27 pm wysłana przez Callisto »

Offline Kola

• Dowódca
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:45:14 pm »
   Bede dosadny i stwierdze, iz SWOTR mnie sie bardzo podoba i nic (prawie) mi w tej grze  nie przeszkadza. To gra rozwojowa , zreszta jak kazdy projekt MMO i poczatki sa czesto trudne . Oczekiwany przez wszytkich powazniejszy update implementowany w dosc szybkim czasie jest plusem dla tworcow i kazdy powinien sie z tego cieszyc. Pamietam czasy , gdy miala miejsce premiera WoWa, PVP mozna powiedziec nie istnialo z tego wzgledu , ze dla przykladu na Alterac Valley w starciu 40 na 40 osob kazdy mial slide show . Bylo zle ale potem bylo juz tylko dobrze no ale starej gwardii, ktora grala w WoWa juz praktycznie nie ma a ci, ktorzy teraz graja nie maja zielonego pojecia jakie byly poczatki tej gry. Niestety ale niektore gry MMO do dzis maja problemy z optymalizacja na PVP no ale mnie one nie interesuja. Teraz jest SWOTR i klimat S-F (w koncu)  i tandetnym oraz oklepanym do bolu Elfom mowie won ! Reasumujac chce powiedziec do wszystkich, ktorzy maja "Zespół nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi" ' w tym przypadku ja bym rozszerzyl to do stwierdzenia "z deficytem uwagi czaszkowej" , aby jak ktos pieknie napisal " aby poszli sobie na spacer" i krotko mowiac wyluzowali sie oraz skupili na tym aby po przyjsciu do domu ,  po zalogowaniu sie do gry zrobili kilka powinnosci: 1. zadbac aby o kiosk aukcyjny - gdy kazdy z nas dziennie wystawil jedna lub dwie strony aukcji na serwerze to ekonomia byla by na niezlym poziomie i nikt by nie narzekal , ze nic nie ma w kiosku 2. uzywal opcji LFG , LFM nie na czacie a w miejscu do tego przeznaczonym zamiast plakac, ze nikogo nie ma i z kim to on  ma isc na flashpointa... 3. czerpac przyjemnosc z niewiadomej , ktora dotyka nas podczas otwierania "torebki z PVP" bo wlasnie losowosc jest czyms co powinno krecic gracza w tego typu grach... .

Troche offtopowo ale co mi tam... kazdy to robi  8)

Pozdro

Moze byc fajnie ?

Aż mi sie łezka zakręciła..Może być fajnie i jest ;D

EDIT: Własnie ukazał sie patch notes..sporo poprawili z czego sie niezmiernie ciesze.Czas wyprobowac jak teraz to działa w grze.
I teraz czas na nową dyskusje,az się boje :P

[gmod]Nie pisz posta pod postem /Callisto[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 18:00:35 pm wysłana przez Callisto »

Offline Saw

• Generał Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Serwer: Niman
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:58:06 pm »
dajcie link do swiezego official Patch nota
Amd Phenom x4 965 BE ,Asus Radeon HD 6970 ,4x2gb Geil 1600mhz

Offline FineDayToDie

• Padawan
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Infinita Virtus
  • Klasa: Smuggler - Gunslinger
  • Nick: FineDayToDie
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 18, 2012, 14:59:07 pm »
Własnie ukazał sie patch notes..sporo poprawili z czego sie niezmiernie ciesze.Czas wyprobowac jak teraz to działa w grze.
I teraz czas na nową dyskusje,az się boje :P

Może link?

Offline korddal

• Strażnik
  • *
    • Dark Side
  • Nick: Korddal

Offline TheSnag

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Nick: Vilentrenemerth
« Odpowiedź #115 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:06:00 pm »
czyżby serwery powoli wstawały?

Offline Kola

• Dowódca
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #116 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:07:56 pm »
czyżby serwery powoli wstawały?

Narazie serwy off.
Sporo chłopaki poprawili i chwała im za to..niech moc bedzie z nimi :D

Offline Otis

• Strażnik
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Szare szeregi
  • Nick: Otis
  • Serwer: Senator Contispex
« Odpowiedź #117 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:18:35 pm »
Potezna aktualizacja. 8)

Offline Rhyside

• Redaktor
  • Generał Jedi
  • *
    • Grey Side
« Odpowiedź #118 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:37:42 pm »
Czy ja dobrze rozumiem sens zdania ?

We've made them in order to prevent a situation where any specific crafting skill become the objective "best choice" for players chalenging endgame content or PVP.

Wycięte z komentarza twórców na temat zmian w biochemi i cybertechu.

Teraz jak ja to rozumiem: Wprowadziliśmy zmiany w celu zapobiegnięcia sytuacji w której jedna z profesji będzie głównym celem dla graczy kierujących sie contentem/PVP. (czyli będzie dawać przewage)

A następnie jest lista zmian w których jest informacja ze super medpacki oraz adrenaliny do użycia wymagają 400 biochema...

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Szare Szeregi
  • Nick: Lakhla
  • Serwer: Tomb of Freedon Nadd
« Odpowiedź #119 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:44:11 pm »
@up  Dobrze zrozumiales..

Ale i tak bedzie najlepsza.... Teraz tylko niestety kazdy bedzie musial ja miec rozwinieta na maksa ;)

GG 1829231

Offline Saw

• Generał Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Serwer: Niman
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:44:23 pm »
no i w czym problem ?? ogolnie znerfili wszystkie pierdoly z Cybertecha i Biochem
Amd Phenom x4 965 BE ,Asus Radeon HD 6970 ,4x2gb Geil 1600mhz

Offline maniekka

• Strażnik
  • *
    • Grey Side
  • Klasa: Łowca Nagród - Mercenary
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:47:47 pm »
Szkoda, że nie wrzucili do tego patcha poprawy weaponów Rakata...

Wczoraj się natknąłem na ten problem... Radość z lootu na Eternity szybko została zmazana, gdy u vendora okazało się, ze nowa broń z Rakaty jest gorsza od używanej z Tionese :(

Offline Delvian

• Strażnik
  • *
    • Dark Side
  • Nick: Delvian
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:49:05 pm »
serwery online :)

Offline Verbal

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Alius Et Idem
  • Klasa: Jedi Consular - Sage
  • Nick: Verbius
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:49:33 pm »
@Verbal
No to błędnie sobie pozwoliłeś. Mój "tok rozumowania" zaczynał i kończył się na ficzerach. Ani słowa o contencie nie było i nie miało być.
nie zrozumiałeś sarkazmu ... przykro mi :P
Cytuj (zaznaczone)
Co do listy... kto tu jest subiektywny? Ja mówię o problemach dotykających dziesiątek, jeśli nie seteki graczy (polecam poczytać oficjalne forum gry), a ty mi oświadczasz, że właściwie masz to w czterech literach, bo "ciebie problem nie dotyczy".
Ależ Kubuś ja nigdzie nie napisałem, że jestem obiektywny tylko zwróciłem uwagę TOBIE, że formułujesz swoje tezy salomonowe w gruncie rzeczy jednak subiektywne, jak prawdę ostateczną :P
Cytuj (zaznaczone)
Cieszę się, że pozostajesz bezkrytyczny wobec UI zaproponowanego przez BW, problem w tym, że granie PvP czy PvE na poziomie troszkę wyższym niż "niedzielny gracz" jest utrudnione bez tak podstawowych rzeczy jak "target of target" czy prawidłowego odświeżania informacji dot. aktualnego HP teammate'ów.
Odnoszę wrażenie, że aktualne HP odświeża się od jakiegoś czasu właściwie, to po pierwsze. Po drugie pamiętam jak grałem bez target of target w czasach przed X-pearlem w WoW czy kilku innych tytułach i sobie radziłem ... współczuję, że taki pros jak Ty potrzebuje takiego ficzera, żeby radzić sobie z targetem innego gracza. Ja słucham na TS i się przerzucam jak potrzeba ... ale jestem tylko niedzielnym graczem  :D

Cytuj (zaznaczone)
Używanie DFa jest absolutnie opcjonalne. Jeśli chcesz, możesz nadal grupować się wyłącznie ze znajomymi z gildii albo z friendlisty. Natomiast stwierdzenie "ja nie lubię i nie potrzebuję, to inni też nie" jest po prostu samolubne. Z resztą - nawet BW stwierdziło, że to musi być i będzie wprowadzone, ich błąd, że nie zaimplementowali DFa od startu gry.
Spora grupa ludzi uważa, że DF a już w szczególności cross-realmowy zabił community w WoW ... ale to pewnie niedzielni gracze :P

Cytuj (zaznaczone)
PvP daje "tobie" frajdę - w dodatku "wystarczającą". Trochę słabo i znowu trochę samolubnie. Losowy system gearowanie - cudowne bagi i piąte legi, trzeci head.
Po raz kolejny używasz w stosunku do mojej osoby pojęcia samolubny. Ciekawe ilu podobnych mi samolubów stoi za moją postawą ilu za Twoją ... a może to czego Ty oczekujesz też jest samolubne :P

Cytuj (zaznaczone)
...dlaczego craft jest bezużyteczny już ktoś wcześniej wyjaśniał.
zadałem pytanie ... nie odpowiedziałeś więc póki co bezużyteczne jest Twoje stwierdzenie.

Cytuj (zaznaczone)
Określeń się nie wstydź, dla mnie jesteś bezkrytycznym i samolubnym fanboy'em, co udowodniłeś w swoich postach, więc nieszczególnie mam zamiar się tobą przejmować. Przy czym wszystkie błędy ToRa nie są już moim problemem, bo konto, za waszą radą, sprzedałem.
To uczyń mi tą łaskę i przejdź do historii razem ze swoim kontem, bo jako jużniegracztora Twój wątpliwy obiektywizm stracił jeszcze bardziej.

[gmod]10%, to samo co u Borka /Callisto[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 18:01:46 pm wysłana przez Callisto »

Offline Z

• Dowódca
  • *
    • Dark Side
  • Klasa: Inkwizytor Sith - Assassin
  • Serwer: Chuundar
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:41:01 pm »
Uczyńcie łaskę wszystkim i przestańcie zaśmiecać forum.
Serwery niby wstały więc może pozostawmy ten temat dla ludzi którzy już mieli okazję się zalogować i sprawdzić co tak naprawdę się zmieniło.

Nasz strona na Google +1

Twitter: