Autor Wątek: Dyskusja o klasie Jedi Consular  (Przeczytany 9309 razy)

Offline Fenrir

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Generał Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Letalis
  • Klasa: Jedi Consular - Shadow
  • Nick: FullSilver
Odp: Dyskusja o klasie Jedi Consular
« Odpowiedź #200 dnia: Wrzesień 11, 2011, 14:58:28 pm »
Hybrydy są raczej gorsze. Choćby w tym buildzie - w drzewku Telekinezy w ogóle nie zainwestowałeś w przedostatni talent, a to przecież aż 50% dmg bonusu do paru umiejętności ;P

Critical damage bonus =/= damage bonus. Ten 50% bonus można dodać tylko w sytuacji kiedy uda ci się critic. Bazowo klasy mają 10% crit do tego dochodzi 1% co 140 punktów oraz % z ekwipunku. Na maksymalnym levelu uzyskujemy 30% przy dobrych wiatrach ( tak tylko zakładam - tak jest w większości gier). Bonus critical damage to 150% bazowego ataku( też zakładam) 50% z bonusu to 25%. Przybliżając to do 30% szansy realny bonus do obrażeń to 7,5%.

Offline Arek

• Generał Jedi
  • *
  • Wherever you go, there you are.
    • Light Side
    • Strona Internally Invictus
  • Gildia: Internally Invictus
  • Klasa: Rycerz Jedi - Guardian
  • Nick: Arcadius Harrington
« Odpowiedź #201 dnia: Wrzesień 11, 2011, 15:55:37 pm »
W Torze niektóre klasy bazują na krytykach dużo bardziej niż na zwykłych. Nie podam Ci dokładnych danych, wynika to z wypowiedzi testerów.

Offline zawiszaa44

• Żołnierz
  • *
  • The One " Greate Creator"....has many names
    • Light Side
  • Gildia: Out of Space
  • Nick: Galiel
« Odpowiedź #202 dnia: Wrzesień 12, 2011, 15:30:20 pm »
Wybaczcie błąd. Wstawiłem odnośnik nie tam gdzie trzeba :DGracias Oxygenium. A wracając do tematu....

Cytuj (zaznaczone)
Hybrydy są raczej gorsze. Choćby w tym buildzie - w drzewku Telekinezy w ogóle nie zainwestowałeś w przedostatni talent, a to przecież aż 50% dmg bonusu do paru umiejętności ;P

Masz rację, że przy obecnej ilości punktów hybryda to prawdopodobnie (pewności nie mam) gorszy wybór. Gdybym miał jednak takową robić  to zdecydowanie wolalę rozwinąć Telekinetic Balance i Presence of mind. Zwłaszcza ten ostatni skill daje fenomenalny bonus (zamienia inny skill oparty na mocy na instant i jeszcze 20% zwiększa jego dmg) a jego szansa 30% to jak dla mnie na prawdę dużo. 

Offline Revul

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Żołnierz - Vanguard
« Odpowiedź #203 dnia: Październik 11, 2011, 12:48:24 pm »
Widzial ktos moze "armor progression" dla JC? Szukalem na youtube i nie moglem znalezc, a byla praktycznie kazda klasa.
Strasznie ciezki dylemat Trooper Vanguard czy JC sage....hm, fajnie by tak healowac, ale zniecheca to, ze pewnie 3/4 ludzi bedzie gralo postacia z mieczem...

Offline Arek

• Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 11, 2011, 12:56:49 pm »
Nie było jeszcze tego filmiku. Nie zrobili dotąd tego  :|

Offline slawos133

• Strażnik
  • *
  • "Not to worry. We are still flying half a ship"
    • Light Side
  • Nick: Zhaul
« Odpowiedź #205 dnia: Październik 11, 2011, 14:50:46 pm »
Nie ma jeszcze Armour Progression do Jedi Consular oraz Imeprial Agent tak dla informacji

swoją drogą powinni wkońcu streszczać się bo nie jest do fair wobec fanów tych klas ;p

Offline zawiszaa44

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #206 dnia: Październik 13, 2011, 13:25:19 pm »
Cytuj (zaznaczone)
Nie ma jeszcze Armour Progression do Jedi Consular oraz Imeprial Agent tak dla informacji

swoją drogą powinni wkońcu streszczać się bo nie jest do fair wobec fanów tych klas ;p

Tu akurat nie ma problem, bo można się tego samemu domyślić. W opcji masz kilka typów spódnic:
1. Miniówka
2. Lekko za kolana
3. Do kostek
 8)

Online Coldmen

• Rycerz Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Klasa: Jedi Consular - Sage
  • Nick: Do're
  • Serwer: Basilisk Droid
« Odpowiedź #207 dnia: Listopad 28, 2011, 22:26:22 pm »
Uważam, że wygląd JC jest bardzo dobrze dobrany. Długie szaty dodają dostojności i inteligencji, co prawda head z progression trailera jest trochę dziwaczny ale zawsze można go wyłączyć. Świetnie prezentuje się w szacie z kapturem (mrocznie tajemniczo, budzi repsekt).

Główną cechą która skłoniła mnie do wybrania tej klasy to jej wszechstronność. Można być zarówno range dps, healerem, melee dps, a nawet tankiem. Kojaży mi się z Druidem z WoW.

Offline skomer

• Moderator Globalny
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #208 dnia: Listopad 29, 2011, 14:57:50 pm »
http://db.darthhater.com/spell.aspx?id=537

Wie ktos o co chodzi z tym ability ? Co on dokladnie daje.

Offline Paul

• Gildia Letalis
  • Padawan
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #209 dnia: Listopad 29, 2011, 15:22:20 pm »
Pushback: Jeśli castujesz spella a ktoś cię atakuje to wydłuża ci czas castowania o ileś tam sekund za każde uderzenie. Ten skill redukuje ten dodatkowy czas o 75%.
Threat: Dodatkowo zmniejsza "złośc" przeciwików kiedy leczysz tzn: każdy czar czy to zadający obrażenia czy leczący generuje Threat , jesli będziesz miał za duży to moby zaczną atakować ciebie. Ten skill redukuje threat o 15 %
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2011, 15:32:59 pm wysłana przez Paul »

Offline skomer

• Moderator Globalny
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 29, 2011, 15:40:52 pm »
O dzięki, teraz wszystko jasne : ) Buduje wlasnie tree dla healera i nie wiedzialem, w ktore na początku skille ladowac punkty.

Offline Matek

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
  • Dobra Ciocia
    • Light Side
    • CombatArms.PL
  • Nick: Matek
« Odpowiedź #211 dnia: Grudzień 06, 2011, 22:48:57 pm »
Hmmm tak teraz patrzę sobie na drzewka talentów Sage i już sam nie wiem w którą stronę iść. Mam zamiar zrobić sobie odpowiednika Shadow Priesta (z wowa), który bazuje na DOTach. I tak jak chciałem zawsze zagrać jako Telekinetics, tak teraz nie wiem czy Balance nie będzie lepiej funkcjonował jako właśnie wowowski sprej. Tak przyjrzałem się z bliska i Telekinetics ma więcej czarów polegających na Cast - Hit, za to Balance ma Instant Cast - DOT. Przykładem dobrym są ostatnie spelle w talentach (odpowiednio telekinetics - balance) Turbulence - Sever Force. Tak więc może ktoś kto więcej grał w becie tą klasą (grałem trooperem, nie chciałem spojlerować fabuły) rozświetli mi trochę sprawę? ; D

Offline Paul

• Gildia Letalis
  • Padawan
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #212 dnia: Grudzień 06, 2011, 23:02:56 pm »
Bardzo dobrze zobrazowałeś mniej więcej jak wygląda mechanika tych klas. Jednakże na chwilę obecną wydaje mi się że Telekinetics jest mocniejszą klasą, nie dość że posiada też DOT'y (2 spelle a Balance 3) to ma naprawdę mocne uderzenia i do tego spora ilość dublowanych castów. Balance to klasa mocna i zorientowana głównie na single target, a Telekinetics posiada do tego bardzo mocne AOE więc jest bardziej funkcjonalna. Turbulence nie dość że ma gwarantowany crit w przypadku kiedy postać będzie miała na sobie Weaken Mind to obrażenia poprzez Reverberation będą masakrastycznie wielkie. Czyli reasumując 1 hit = 75% HP mniej dla przeciwnika ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2011, 23:05:01 pm wysłana przez Paul »

Online Coldmen

• Rycerz Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Nick: Do're
« Odpowiedź #213 dnia: Grudzień 06, 2011, 23:12:10 pm »
W moim "oczobrazie" drzewka balance są raczej dedykowane pod pvp. Możę się mylę ale jest to mix skilli ofensywnych oraz defensywnych zwiększających przezywalność. Może się też okazać, że jest to dobry specc (balance) pod leveling ale wydaje mi się, że telecinetiks będzie dpsową klasą na end game content.

Offline Matek

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
  • Dobra Ciocia
    • Light Side
    • CombatArms.PL
  • Nick: Matek
« Odpowiedź #214 dnia: Grudzień 07, 2011, 00:29:55 am »
Ja mam zamiar skupić się właśnie na PvP, więc samo nuke nie jest, aż tak ważne. Dochodzą do tego CC i Survi, lecz nie widziałem zbytnio tego typu spelli z wyłącznością dla któregoś z tych dwóch drzewek. Więc może mi ktoś powiedzieć jak wygląda "procent przeżywalności" odpowiednio w telekinezie i balansie?

Offline Hoffman

• Gildia Letalis
  • Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: LETALIS
  • Nick: Hoffman
« Odpowiedź #215 dnia: Grudzień 11, 2011, 21:18:58 pm »
Witam mam dylemat co wybrać consular shadow czy sage co polecacie?

Offline Arek

• Generał Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #216 dnia: Grudzień 11, 2011, 21:37:33 pm »
Shadow, bo consular wygląda jak klaun :-)

Offline Frugi

• Gildia Letalis
  • Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Nick: Frugi
« Odpowiedź #217 dnia: Grudzień 11, 2011, 22:05:52 pm »
Z tego co wiem to sety i tak taki sam wygląd będą miały i u Sage, i u Shadowa. Bierz Sage jeżeli lubisz grać na odległość, a Shadowa jeżeli wolisz się skradać i walczyć z bliska.

Offline Hoffman

• Gildia Letalis
  • Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: LETALIS
  • Nick: Hoffman
« Odpowiedź #218 dnia: Grudzień 12, 2011, 15:53:59 pm »
Na filmie pokazowym odnośnie Jedi Consulara było tak przedstawione jak by Sage miał więcej możliwości jeśli chodzi o moc bo na filmie  Consular Shadow tylko się skrada i mieczykiem macha

Offline zawiszaa44

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #219 dnia: Grudzień 12, 2011, 17:05:23 pm »
Cytuj (zaznaczone)
Na filmie pokazowym odnośnie Jedi Consulara było tak przedstawione jak by Sage miał więcej możliwości jeśli chodzi o moc bo na filmie  Consular Shadow tylko się skrada i mieczykiem macha

Równie dobrze można powiedzieć, że Shadow ma większe umiejętności walki w zwarciu bo sage tylko mocy używa i nie potrafi się skradać  8)

Offline Kalantris

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
    • Force Crusaders
  • Gildia: Force Crusaders
  • Nick: Kalantris
  • Serwer: Niman
« Odpowiedź #220 dnia: Grudzień 27, 2011, 13:47:10 pm »
Ja bardzo dlugo gralem na balance i seer. Respecnalem sie wczoraj na telekinetics, ale jeszcze nie mialem okazji przetestowac. Na zdrowy rozum bedzie beznadziejne, nie mam zielonego pojecia, jak pod to wyglada rotacja, bo skille sa pomylone w tooltipach, nawet nie wiem, co mi buffuje co i co kiedy palic. Niewazne, kiedys sie naucze. Jesli chodzi o balance, to jest to typowy burst z dotami w podkladzie z CD ok. 10s miedzy burstami. Pomiedzy i tak wchodzi ladny dmg, ale w sumie na pvp warto wykorzystac ten czas na zakitranie sie albo podleczenie, jesli akurat nikt nas nie focusuje.

Balans jest genialnym drzewkiem na PvP ze wzgledu na debuffy (znacznie lepsze niz w telekinetics, bo masz instant lifta z dodatkowym 2s stunem przy przerwaniu) i instanty (mobilnosc > damage). Mozna posadzic masakryczne combo crush + weaken + sever, poprawic balancem (podbija dmg z dot o 20%), kamlotami (najlepszy skill z instant dmg) i sypac kamulcami, az sie przeciwnikowi oczy zwirem napelnia. Dwa stuny, root na krotkim cooldownie i niesamowity burst. Dobre combo.

Brutalna prawda jest jednak taka, ze na PvP najlepszy jest heal spec. DPS i tak mozna wyciagnac, nie ma z tym wiekszego problemu, a leczenie zespecowanego sage vs niezespecowanego sage jest po prostu nie do porownania. Stawiasz sobie kolko pod nogami i YOU SHALL NOT PASS. W razie czego sadzisz rejuvenate + ten skill na kryty, ktory mam pod 6 :D + trance (+85% do kryta na trance) i jestes zdrowy. Jak sie dobrze postarasz, to jeszcze da sie na buffie z rejuvenate wsadzic deliverance (BUG! :D). Zgadzam sie, ze bicie przypomina troszke mymlanie suchara golymi dziaslami, ale w koncu kazdy sie sklada. Zwlaszcza, ze majac resplendence Sage ma praktycznie nieograniczony dostep do force'a. Mozna do tego dokombinowac concentration z telekinetics, ale chyba nie ma wiekszego sensu (nie probowlem).

Dodatkowo spec na heal, przyznaje to z bolem, jest najlepszy na PvE powyzej 40 poziomu. Wczesniej mozna sobie pyrgac przeciwnikow, ale potem elitki potrafia naprawde trzepnac, heal sie przydaje, a DPS moze robic companion (smutne, ale prawdziwe :(). Dodatkowo odpada medyta co drugiego przeciwnika, zeby regnac hapy sobie i companionowi i jest wjazd na prawie kazdego flasha w dwie minuty, bo wiecznie brakuje healerow...

Ciekawe, jak mi sie to nowe drzewko sprawdzi, ale jak widze te casty, to mam wrazenie, ze bede stal na srodku z wielka tabliczka "HIT ME HERE" nad glowa... Na telekinetics mozna biegac, chowac sie, lamac los, walic za oslony... Na balance to nie przejdzie :(.

Pozdrawiam,
Kalantris
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2011, 13:49:31 pm wysłana przez Kalantris »
Force Crusaders
Voluntas Vincet Omnia

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Infinita Virtus
  • Nick: Dreed
« Odpowiedź #221 dnia: Grudzień 27, 2011, 16:51:05 pm »
siedzę na 45 lvl i od początku jakiś tam wymyślny bild na balance mam zrobiony i tak sobie idę, co do mobów powyżej 40 lvla, zależy od tego jak dużą wagę przywiązujesz do ubrania companiona, mój tank jest ubrany na bieżąco jak ja z mobami nie ma problemów, dostaje tarcze ja wale dps czasami doleczę czy wrzucę dodatkową tarcze, sam companion ma też dobry dmg na tank specu i moby w razie czego same schodzą, dzięki talentowi podnoszę sobie stronga i 2 jego companów klepie kolejnego stronga czy elitke a potem tamta ekipę która wisi w powietrzu, dps mam na tyle mocny, że na TW schodzi zwykły mobek także nie mam najmniejszego problemu.

Prócz bildu liczy się set i staty ^^

Offline Kalantris

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
    • Force Crusaders
  • Gildia: Force Crusaders
  • Nick: Kalantris
  • Serwer: Niman
« Odpowiedź #222 dnia: Grudzień 29, 2011, 09:27:14 am »
@Dreedzik: Probowales robic sam heroiki? Na healu spokojnie daje rade, a na balance juz nie pomimo tego, ze mam naprawde twardego tanka (uzywam tego vanguarda). Tak sobie bic mobki na questach to mozna i bez builda, ale jak sie robi trudno, to jest ciezko. Problem z balancem jest w PvP (chyba). Nie znalazlem dobrych itemow do PvP z odpowiednimi statami. Wszystkie maja alacrity, ktore na balance nie ma najmniejszego znaczenia... :(

Pozdrawiam,
Kalantris
Force Crusaders
Voluntas Vincet Omnia

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Infinita Virtus
  • Nick: Dreed
« Odpowiedź #223 dnia: Styczeń 04, 2012, 16:19:58 pm »
każde heoriki 2, 2+ zrobiłem, na tym etapie klepanie heroików 4 solo z companem to walenie się po głowie młotkiem :P ale już w 2 osoby 2 companiony heroiki 4 pękały aż miło ^^.

Nasz strona na Google +1

Twitter: