Autor Wątek: End Game PvP  (Przeczytany 10841 razy)

Offline Ghostdog

• Mistrz Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Raven
  • Klasa: Wojownik Sith - Marauder
  • Nick: Wiem ale nie powiem...
  • Serwer: Basilisk Droid
Odp: End Game PvP
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 05, 2012, 04:24:25 am »
Moze tak nie do konca w temacie ale male porownanie ( wiem wiem, nie ma co porownywac ponoc) . Ta gra ma konkurowac z innymi na rynku. Argument, ze akurat sie zaczela jest bynajmniej dla mnie malo przekonywujacy.  Osobiscie grajac w wowa, a zrobilem tam na przyklad tysiace wz zaden mi sie nie znudzil oprocz jednego, ktorego musialem farmic dla tytulu, a potem doszly jeszcze nowe itd. I nawet tam mimo walk 40vs 40 nie bylo az takich spadkow fps . Tzn mialem, po czym dodalem ramu i juz bylo gites. Tak piali, ze wow jest dla nich wzorem i ze chcieliby aby klienci(my) byli rownie zadowoleni z gry. To co im k...przeszkadzalo ? Kto tam pracuje ? Czy biorac slaby/przecietny silnik ( gorszy niz w starym wowie) nie wiedzieli, ze beda mieli klopsy ? Jaja.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 04:29:03 am wysłana przez Ghostdog »

Offline Islanzadii

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Jedi Consular - Shadow
  • Nick: Islanzadii
  • Serwer: Lord Calypho
« Odpowiedź #151 dnia: Luty 05, 2012, 07:43:42 am »
Ja to podsumuje tak. Ktoś tu wspomniał o Lineage II zgodzę się silnik tam działa nawet serwy pirackie chodzą dobrze ale nie tylko w silniku potęga gry grałem w L2 bardzooo długo miałem TK na lvl 82 (max 85 - wtedy) i hero no i co gra się znudziła. Jaki wniosek z tego? Nie ważne jaki jest end game czy silnik i tak gra się kiedyś znudzi. A SWTOR daje dodatkową opcję mianowicie zachęca do gry każdą klasa bo każda ma inną fabułę. Przełom tej gry polega właśnie na fabule :)

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Infinita Virtus
  • Klasa: Jedi Consular - Sage
  • Nick: Dreed
« Odpowiedź #152 dnia: Luty 05, 2012, 08:12:12 am »
i Tak i Nie. Przynajmniej w moim przypadku. Ogólnie nie lubię robić altów a ta specyficzna fabuła każdej z klass to tylko ~10% wszystkich Questów, nie jesteś wstanie iść dalej nie robiąc pobocznych Q przez co się wszystko dłuży i nudzi - ogólnie nie jestem aż takim funem RPG by się historią cieszyć i samymi dialogami/napisami w grze by za nią płacić :).
Fajnie się robiło pierwszą postać od początku do końca ale przy kolejnych mam już problem z siedzeniem i robieniem tego wszystkiego by iść do przodu już nie mówię o słuchaniu dialogów oO. Zrobili grę dość krótką w lvlowaniu, pytanie tylko dlaczego jak ich cały content pvp i pve jest króciutki :(.

Offline Islanzadii

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #153 dnia: Luty 05, 2012, 10:11:23 am »
Nie ma co się martwić o lvl bo nawet do polowy time line nie dotarliśmy jeszcze

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Letalis
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
  • Nick: Booster Terrik
« Odpowiedź #154 dnia: Luty 05, 2012, 11:17:56 am »
Ehh człowieku. Ale ludzie nie będą czekać. Ile razy można farmić 2 rajdy na hc ?
Bo flashpointy są nieopłacalne.
Na pvp 3 WZ + Ilum.
A ty tu o fabule i levelach. Fabuła się kończy z maksymalnym levelem, ja wszystkie operacje i flashe skipuję, bo po co mam po raz 10 oglądać to samo ?

Ludzie nie będą wydawać pieniędzy na grę w której nie ma co robić. W której set pve Rakata można mieć w 2-3 tygodnie.
A co potem ? Co po 60 valoru ?

W marcu dojdzie jeden nowy WZ (wow 1 !). Gratuluję tempa prac.

Offline Zakne

• Żołnierz
  • *
    • Dark Side
  • Gildia: Chronic Insanity
  • Klasa: Inkwizytor Sith - Sorcerer
  • Nick: Zakne
  • Serwer: Tomb of Freedon Nadd
« Odpowiedź #155 dnia: Luty 05, 2012, 11:48:07 am »
Ja to podsumuje tak. Ktoś tu wspomniał o Lineage II zgodzę się silnik tam działa nawet serwy pirackie chodzą dobrze ale nie tylko w silniku potęga gry grałem w L2 bardzooo długo miałem TK na lvl 82 (max 85 - wtedy) i hero no i co gra się znudziła. Jaki wniosek z tego? Nie ważne jaki jest end game czy silnik i tak gra się kiedyś znudzi. A SWTOR daje dodatkową opcję mianowicie zachęca do gry każdą klasa bo każda ma inną fabułę. Przełom tej gry polega właśnie na fabule :)

Nie możesz porównywać Lineage 2 i do nudzenia, nie wiem czy grałeś na officialnym serwerze czy nie ale tam naprawde było co robić!, Craft / spoilowanie matsów / recki do wydropienia / przepiękne PvP / CSy / 7signs / Zbieranie do setów / olimpiady ( o których wspomniałeś) i wiele wiele innych rzeczy do roboty, jasne na ratach x5+ szybko sie gra nudziła... Nie jestem obiektywny ponieważ w L2 grałem ponad 5 lat. Tutaj naprawdę nie mam co robić (brakuje mi 2 cześci rakata do full setu - ostatni boss z raidow) Set Battlemaster już posiadam... wchodzę do gry i nie mam co robić... Loguje sie na daily questy i zastanawiam się po co.... . Jeśli nic sie nie zmieni do końca marca masa ludzi odejdzie.

Offline Islanzadii

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #156 dnia: Luty 05, 2012, 12:29:10 pm »
Ja grałem w l2 6 lat i mi się znudziło ale fakt znudziło się dopiero jak osiągnąłem hero bo to był mój cel a sam wiesz ile pvp itd trzeba po drodze. Fakt faktem każda gra się kiedyś znudzi. Mam wielka nadzieję że SWTOR rozwinie end game do tego co było mówione czyli te Guild base czy ship no nie ważne i że może będzie wyglądało jak coś a'la siege. No a póki co mam nadzieję że dzięki pracy i studiach nie wbije max lvl za szybko no i chce poznać historie każdej postaci więc czeka mnie 7 altów :) No i myślę że do tego czasu będą nowości w end game
Już drugi raz Ci poprawiam to "puki" :D Zapamiętaj, o z kreską :) /Callisto
Postaram się zapamiętać i dzięki za poprawę :)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 15:27:38 pm wysłana przez Islanzadii »

Offline Talek

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Rycerz Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Klasa: Żołnierz - Commando
  • Nick: Talek
« Odpowiedź #157 dnia: Luty 05, 2012, 13:23:57 pm »
Po pierwsze nie porównujcie zachodnich mmo do koreańskich bo to jak porównywanie sportówek i fpsów - praktycznie inne gatunki. Lineage jednym się podobał innym nie, fakt że przy intensywnej grze wbicie 85 zajmowało 6 miesięcy, a dla casuali to była często kwestia 1,5+ roku dzisiaj w dobie casualizacji wszystkiego na zachodzie z pewnością by się nie przyjęło tak jak to było 6-7 lat temu.

Druga sprawa to wtedy na rynku było ~10 mmo, dlatego taki WoW czy Lineage mogły mieć po 5kk subskrybentów, produkcje pokroju Everquesta II czy Ultimy też cieszyły się kilkuset tysięczną rzeszą fanów bo po prostu nie było dużego wyboru. Teraz na rynku przybywa więcej tytułów niż fanów tego gatunku, a co za tym idzie populacja się rozchodzi i raczej ciężko zdobyć dużą popularność szczególnie jak gra jest nie gotowa na starcie.

I tu dochodzimy do najważniejszego problemu, którego twórcy WoW'a czy L2 nie mieli. Jak sobie przypomnę L2 z pierwszych kronik to był kawał crapu w sumie, vanilla WoW mial świetny poziom trudności i żywe pvp, ale większości systemów, które teraz posiada i oczekuje się od nowych gier też nie było. Tylko jak wspomniałem wtedy na rynku było 10 mmo, ludzie nie mieli możliwości przeskakiwania z jednego na drugie, twórcy realnie mogli traktować swoje dzieło jak piaskownicę i dodawać kolejne pomysły na przestrzeni 2-3 lat. Dzisiaj takiego przywileju nie mają, MMO musi być tworzone jak single player, musi być świetną grą na starcie, ludzie w dupie to mają, że jakiś developer napisze "to będzie za pół roku" jak za 3 miesiące wychodzi gra która już to ma. Porównywanie, że TOR ma więcej od Warka i Conana na starcie, pewnie nawet od WoW'a ma więcej elementów, chodź content w wowie był większy. Conan skończył z 36 tysiącami subskrypcji i przynosił przez prawie rok straty aż zdecydowali się na F2P, Warhammer ma mniej niż 100 tys. subskrybentów i cud, że jeszcze jest rentowny bo przy licencji Star Wars wątpię, że TOR by z taką liczbą był.

@Islanzadii W L2 capa wbijałem pół roku, tutaj 5 dni, nawet gdybym był tak porąbany, żeby zrobić 7 altów dla wszystkich fabuł to dalej jest ~40 dni, na więcej twórcy nic nie zaplanowali, a wystarczyłoby normalne open pvp.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 13:25:33 pm wysłana przez Talek »

Offline Islanzadii

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #158 dnia: Luty 05, 2012, 15:33:02 pm »
Wiesz niby te 7 altów to 40 dni ale ja pracuje + uczelnia (jeszcze nigdy nie miałem tak mało czasu na grę ;() Więc ja należę teraz już do grupy, która nie jest no lifem. Powiem szczerze gram tydzień a mam 18 więc nim wszystko pokończę doczekam się updatu. Ale wiem że inni już się nudzą sam doskonale wiem co to znaczy stać na rynku/flocie i nic nie robić. Tyle że w L2 czekało się na słowo "dym" i się szło tutaj jeszcze tego nie ma i mam nadzieję że powstanie więc nie zniechęcajcie się. Może twórcy SWTORa myśleli że dłużej będziemy nabijać max lvl :)

Moje pytanie kiedy zrobią do końca pvp?
Przed dojechaniem do końca Time Line czy jak dopiero opracują fabułę itd

//edit
Zawsze możesz zawiesić konto i wrócić później.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 15:47:42 pm wysłana przez Islanzadii »

Offline Ingen175

• Gildia Letalis
  • Generał Jedi
  • *
    • Light Side
  • Klasa: Smuggler - Scoundrel
  • Nick: Booster Terrik
« Odpowiedź #159 dnia: Luty 05, 2012, 17:18:30 pm »
Ale po co ci 7 altów ?
Ile razy masz zamiar te same questy przechodzić ?
Main quest są co jakiś czas, a tak czeka cię przechodzenie Coruscant kolejny raz, czy Dromund Kass.
Dla kilku godzin fabuły nie warto przebijać się przez całą grę.
Nie mam takiego hype na fabułę gier,  już wolę książki.

Offline Islanzadii

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #160 dnia: Luty 05, 2012, 17:22:13 pm »
No jak tam uważacie ale jeśli zacznę się nudzić na 50 lvl to już wole porobić alty. Bynajmniej questy powtórzę 3 razy bo sithi mają inne :)

No i to ma swoje plusy jeśli będę miał alty na 50 to poznam możliwości przeciwnika :)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 17:24:17 pm wysłana przez Islanzadii »

Offline SuperJaSam

• Żołnierz
  • *
    • Dark Side
  • Klasa: Inkwizytor Sith - Assassin
« Odpowiedź #161 dnia: Luty 05, 2012, 17:41:42 pm »
No jak tam uważacie ale jeśli zacznę się nudzić na 50 lvl to już wole porobić alty. Bynajmniej questy powtórzę 3 razy bo sithi mają inne :)

No i to ma swoje plusy jeśli będę miał alty na 50 to poznam możliwości przeciwnika :)
Większość ludzi woli po 50 przestać płacić i poczekać aż gra zaoferuje coś nad end game

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #162 dnia: Luty 05, 2012, 22:47:14 pm »
To BW tylko na takich graczy może liczyć, ci co grają 7h tygodniowo i w planach mają zrobienie każdej postaci do 50 lvla i każdą zrobić na Light i Dark Side - 16 Postaci... macie zawalone cały rok i nie musicie się martwić end-gamem bo nigdy go nie zobaczycie ;].

Ja mając mało czasu chciałem jak najszybciej w czasie wolnym ominąć to lvlowanie i dopchać się do end-gamu do pvp opsów i hardów, okazało się że się ogromnie przeliczyłem, po zakończeniu opsów i zobaczeniu jak to wygląda na wyższym poziomie trudności się po prostu odechciało robić tą samą instancję, z tak samo wyglądającymi bosami - mechanika - które mają tylko więcej HP i mocniej potrafią przyłożyć.
Narzekałem, że Illum to farm fest, przynajmniej ta farma była po obu stronach 10min i Q gotowe, teraz rzadkością jest jakieś normalne pvp, normalne mam na myśli 20 klatek i zadymę a nie 7-10 klatek i walkę na przycinkach i lag-freezach. Mam dość niekończącego się CC na Warzonach od klas które nie są liczone do Resolve Bara, mam dość nienaprawianych bugów w skillach, mam dość ich podejścia do pvp - jeszcze parę patchy i każda osoba na 50 będzie dostawać set pvp, bo jest za trudno.
Z takich właśnie powodów kończę z grą i wielu innych też.

Offline kiziamizia

• Strażnik
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Brak
  • Nick: Everla
  • Serwer: Legions of Lettow
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 07, 2012, 00:51:13 am »
Ehh człowieku. Ale ludzie nie będą czekać. Ile razy można farmić 2 rajdy na hc ?
Bo flashpointy są nieopłacalne.
Na pvp 3 WZ + Ilum.
A ty tu o fabule i levelach. Fabuła się kończy z maksymalnym levelem, ja wszystkie operacje i flashe skipuję, bo po co mam po raz 10 oglądać to samo ?

Ludzie nie będą wydawać pieniędzy na grę w której nie ma co robić. W której set pve Rakata można mieć w 2-3 tygodnie.
A co potem ? Co po 60 valoru ?

W marcu dojdzie jeden nowy WZ (wow 1 !). Gratuluję tempa prac.

tak tak ... bo Warcraft Miał od razu 10 BG 10 Raidów i miliony innych rzeczy ... ehhh ludzie na starcie WoWa było jeszcze gorzej i mniej wszystkiego a ludzie grali i graja dalej wiec to się też rozwinie jestem pewien ... za dużo ludzi w to gra zeby przestali rozwijać

EDIT:

no tak jak grałem w Wowa też tak robiłem bo jest ta sama sytuacja end game nie miałem co robic i trzeba było nowe postacie potestowac itd.  a tutaj juz ludzie płaczą ze w grze która ma 6 tygodni nie ma tego co w WoWie ktory ma 7 lat ... <zal.pl>

[gmod]Edytuj posty, zamiast pisać jednego po drugim /Callisto[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 12:32:24 pm wysłana przez Callisto »

Offline Mssg

• Żołnierz
  • *
  • 74W4FFS28FG
    • Light Side
  • Klasa: Wojownik Sith - Juggernaut
  • Serwer: Ahto City
« Odpowiedź #164 dnia: Luty 07, 2012, 04:32:31 am »
Ale słuchajcie, co z tego, że w wowie było gorzej?? Wow miał premierę pare lat temu i wtedy gracze nie mieli do czego wracać! Wszystkie gry jakie wtedy były na rynku znudziły się wszystkim totalnie w WoW był czymś kompletnie nowym!

Dlaczego porównujecie premierę wowa z przed 7 lat do nowoczesnej gry, która wychodzi pod koniec 2011 roku? Kiedyś było mało gier na rynku i dlatego wow osiągnął taki sukces! To tak jak byś chciał stworzyć własny napój i przebić coca cola company... gdzie wow to coca cola a swtor to coś nowego na rynku!

Teraz nowa gra musi mieć ogromny kontent na start ponieważ konkurencja jest ogromna a gracze są bardzo wybredni. Wiadomo, jest tak, że jak ktoś gra w grę to za wszelką cenę chce jej bronić i nie chce aby inny gracze odchodzili no ale nie ma co się oszukiwać... spadek graczy swtor widać już dziś, gildie świecą pustkami a w godzinach szczytu coraz mniej graczy na imperial fleecie.
Poza tym pewnie jeszcze jakaś część zwiedzonych graczy została by w grze przez następne 2 miechy no ale jak się zobaczy świetny Customer Service to sorry! Tekiego cyrku jak customer service to ni widziałem w żadnej grze  :o

Tak czy owak to na dzień dzisiejszy spodziewam się od nowej gry czegoś dużo dużo dużo lepszego od wowa i to już na start.

@edit
Jeszcze nie opisałem sprawy z bugami, które najprawdopodobniej nigdy nie zostaną usunięte no ale większość pewnie wie o co chodzi =)
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 09:19:03 am wysłana przez Mssg »
Gildia Raven rekrutuje graczy chcących grac H-PvP w GuildWars2. Podania proszę składać na http://www.gildia-raven.net.pl/

Offline Touldie

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Size Matters Not
  • Klasa: Rycerz Jedi - Guardian
  • Nick: MissBeam Bycze'Babsko
  • Serwer: Trayus Academy
« Odpowiedź #165 dnia: Luty 07, 2012, 09:13:47 am »
Mssg, so true, ale dziwi mnie ślepota ludzi w tym aspekcie. Już wcześniej podkreślałem, że czasy się zmieniły, jak i wymagania graczy. Tym bardziej, że wkrótce pojawi się konkurencja na rynku i tort będzie trzeba dzielić na 5... W moim rankingu SWTOR jest na 5 miejscu. Sądziłem, że jak wychodzi nowa gra, to będzie mieć nowe rzeczy... No ma, ale jest to zdecydowana mniejszość i nie posiada niczego innowacyjnego. Niestety. I oczywiście znajdą się osoby, którym te wszystkie bugi, wtórność oraz bezcelowość SWTORa uważanego za MMO nie będą przeszkadzać... Bo to ich pierwsze MMO - z pewnością jest to argument, ale nie sądzę, aby BW o to chodziło. Wkrótce losy SWTORa będę obserwował poprzez newsy.

Offline Lakhla

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Szare Szeregi
  • Nick: Lakhla
« Odpowiedź #166 dnia: Luty 07, 2012, 09:52:59 am »
... I oczywiście znajdą się osoby, którym te wszystkie bugi, wtórność oraz bezcelowość SWTORa uważanego za MMO nie będą przeszkadzać... Bo to ich pierwsze MMO...

Mysle, ze bardziej chodzi tu o samo universum. Tak przynajmniej jest w moim przypadku. Star Wars nalezy do swoistego gatunku, ktory zwyczajnie sie niektorym nigdy nie znudzi. Przykladowo taki Indiana Jones itp - znasz na pamiec ale i tak z checia ogladasz po raz n-ty. Ja SW zwyczajnie lubie, a swoistych maniakow sa przeciez setki tysiecy jesli nie wiecej. Mnie osobiscie zmeczyly juz elfy, krasnoludy i inne fantasy wynalazki. Lekkim powiewem swiezosci byl Age of Conan z cala fabularna otoczka i jego wspanialym systemem walki.
Reasumujac. Gdybysmy nie mieli do czynienia ze swiatem SW ta gra bylaby niszowym MMORPG. Tutaj zas jest wielki hype i reklama. Nie wspominam juz o setkach dzieciakow (nie ma az takich restrykcji wiekowych, wszak glowy nie lataja), ktore moga w koncu wcielic sie w swojego wymarzonego, mhrrooocznego, zuego Darth Lorda Krzysia - Master of Pain i Lord of Bones'a itd itp.

Jak dla mnie to jest to jakims odprezeniem polatac z blasterem czy LSaberem zamiast z dwureczniakiem. Nie wspominam juz, ze jakby nie bylo - jest to zwyczajnie cos nowego. A na jak dlugo bedzie dostarczac wiekszych dawek rozrywki niz znuzenia - zobaczy sie..

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 10:01:56 am wysłana przez Lakhla »

GG 1829231

Offline Shokaku

• Dowódca
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Headhunters Division
  • Nick: Shoka
« Odpowiedź #167 dnia: Luty 07, 2012, 10:47:05 am »
Tak czy owak to na dzień dzisiejszy spodziewam się od nowej gry czegoś dużo dużo dużo lepszego od wowa i to już na start.

Tak myślą/piszą konsumenci którzy nie mają zielonego pojęcia o tworzeniu gier. Jako konsument masz do tego oczywiście 100% prawo. MMo to typy gier gdzie content dochodzi ciągle, w określonych terminach na przestrzeni kilku/natu lat. Normalne gry singleplayer/multiplayer tego nie mają - oczywiście często mają DLC, posiadają nowe patche itp. ale w porównaniu do MMO jest to kropa w morzu. Nie da się NAGLE wyprzedzić WoWa jeśli ten ma tyle lat istnieją za sobą.. co z tego, że minęło te 10 lat czy ileś tam, co z tego że są nowe technologie.. ale człowiek dalej jest człowiekiem, skrypt jest dalej skryptem a godzina dalej ma 60 minut.

MMO to gry długofalowe i tak są planowane. Gra przed wydaniem powinna posiadać solidne fundamentyy i w przeciągu następnych kilku lat cały produkt ma być ciągle 'dopełnainy'. Normalne gry single/multi player nigdy nie mogą sobie pozwolić na taką strategie.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 10:48:45 am wysłana przez Shokaku »

Offline Mssg

• Żołnierz
  • *
  • 74W4FFS28FG
    • Light Side
  • Klasa: Wojownik Sith - Juggernaut
  • Serwer: Ahto City
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 07, 2012, 11:00:09 am »
No tak, zgadzam się ale dzisiejszy kontent musi być troszeczkę bardziej rozbudowany niż ten z początków wowa a po pierwszym miesiącu gry powinien pojawiać się już nowy content, który zapewni graczom rozrywkę do następnego większego patcha.

Dlaczego BioWare dopiero teraz wprowadza skalowanie ui czy gildiowy bank? jak mogli wypuścić grę bez czegoś takiego? dlaczego rajdy w grze dalej posiadają te same bugi z dni premiery? dlaczego nie można zagrać bez laga 20 vs 20? dlaczego w 1 większym patchu zamiast dodać nowego raidu to dodali bossy do starego, czy on nie powinien być ukończony na start gry? dlaczego raidy są tak łatwe a trudności się praktycznie nie różnią?

I dodam jeszcze, że ja nawet nie mam zamiaru dowiadywać się na czym polega proces tworzenia gry bo jestem klientem. Na dzisiejsze realia wymagam czegoś więcej od gry.

Albo twórca gry zatrzyma graczy albo gracze wybiorą jedną tysięcy innych gier online więc moją rolą nie jest zrozumienie jak robią grę bo gra ma mnie zachęcać do opłacania jej na kolejne miesiące.
Gildia Raven rekrutuje graczy chcących grac H-PvP w GuildWars2. Podania proszę składać na http://www.gildia-raven.net.pl/

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #169 dnia: Luty 07, 2012, 12:57:03 pm »
Może jeszcze inaczej. Nie ilość a JAKOŚĆ może tak to ujmujcie.
W tym momencie masz ILOŚĆ w SW a nie JAKOŚĆ i tak:
Każdy flashpoint ma wersje Hard dostępną tylko od 50 - pytanie PO CO jak można zdobyć z nich jeden rodzaj itemu i wypada on całkowicie losowo - np. w pt z shadowami trooperem i consulem wypada item na scoundrela oO, Dla mnie Hardy = bezsens
Operacje:
- mieliśmy na dzień dobry 1 pełny raid + 1bosa w 2gim.
- niestety bugów pełno
- Każdy z operacji miał 3 tryby trudności i 2 liczebności.
- Normal Hard Nightmare i 8 -> 16 man.
- Różnica pomiędzy tymi trybami była tak:
  • Bos z normala na harda miał więcej HP i mocniej bił, to samo z Harda na Nightmare - wymagane jedynie było uzbieranie dropa z tego poprzedniego i można było iść, takie same rozwiązania między 8 a 16.. pytanie po co dzielić to było
  • Do tego 7dniowy lock na operacje, sprawiało że jedni się ubierali inni czekali na swoją kolej.
  • Prócz SOA żadne bosy nie były wymagające - był to tank &spank

Dla porównania przytoczę kontent z RIFTA na starcie:
  • Podobnie jak w SWTORku każda insta low lvlowa miała swój odpowiednik na 50 lvli
  • Było ich 8 i podzielono je na 2 grupy T1(łatwiejszy) i T2(trudniejszy)
  • Wymóg był itemizacyjny by pójść dalej - nie całe sety tylko konkretne liczby w danej statystyce - kilka runów
  • W każdej instancji typu HARD T1 czy T2 dochodziły nowe bosy - brak tego w SW - oraz standardowe bosy dostawały nowe umiejętności - brak tego w SW -
  • Dopiero po przebrnięciu przez dungeony T1 i T2 szło się na raid
  • Raid tj Greenscale Bright był swoiście trudnym raidem i trzeba było poznać mechanikę każdego z bosa i dokładnie wykonywać założenia taktyczne
    By nie być gołosłownym:
    SOA vs Greenscale
    ★SWTOR - Eternity Vault - Soa The Infernal One - EndGame Raid Operation Gameplay - Boss Mechanics
    SoA
    Rift lvl 50 GamePlay Lord Greenscale Raid Boss of Greenscale's Blight Raid -HEX- Alsbeth
    - 'Zieloniak'
  • Ograniczona liczba trashy by nie robić z raida przebijania się przez TONY zbędnych mobów

Tu nie chodzi o to co SW ma czy nie ma ale jak to jest zrobione, kontent pve został wyczyszczony w pierwszym tygodniu kiedy ludzie powbijali 50 ... 1szy mesiąc gry i wszystko wyczyszczone bez problemów, hardy i nightmary dawno by poszły gdyby nie bugi bosów. Zdziwiłem się, gdy 3 ubranych ludzi wzięło z gildii 5 świeżaków by im pokazać raid chociaż raz by go sobie wyczyścili i bez problemu się go zrobiło, wytłumaczyło mechanikę i było cacy. Szybko kurde za szybko, gdyby nie lock 7 dni na opsa to już każdy biegałby w full rakata secie.

Mam za złe, że robią z SW grę dla debili - sorki bez urazy - wszystko ma być łatwe, jedno kliknięcie i masz set - żeby jeszcze było na co popatrzeć, nie dość że zamazane tekstury to jeszcze armory wyglądają jak z areny cyrkowej.

Denerwuje mnie ich szybkość pracy i jakość, ich podejście do klienta a raczej jego brak i zlewanie tematu, jak człowiek może patrzeć na to przez palce kiedy:
Patch 1.1 By BW:
http://www.swtor.com/patchnotes/1.1.0/rise-rakghouls

Patch 1.1 by TRION:
http://forums.riftgame.com/official-rift-news/patch-notes/145022-rift-1-1-3-30-11-8-00am-pdt-4-00pm-bst.html

Denerwują mnie po prostu ich poczynania i zlewanie wszystkiego, denerwuje mnie że jakaś inna firma debiutująca dała rade, ba daje radę a firma z doświadczaniem w grach wspierana przez wielki koncern daje tak dupy na całej linii.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 13:13:49 pm wysłana przez Dreedzik »

Offline Touldie

• Żołnierz
  • *
    • Light Side
  • Gildia: Size Matters Not
  • Klasa: Rycerz Jedi - Guardian
  • Nick: MissBeam Bycze'Babsko
  • Serwer: Trayus Academy
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 07, 2012, 13:12:58 pm »
(...)
jedno kliknięcie i masz set - żeby jeszcze było na co popatrzeć, nie dość że zamazane ekstury to jeszcze armory wyglądają jak z areny cyrkowej.
(...)

Ja z ciekawości popatrzyłem sobie, jak wyglądają fioletowe różne ciuszki (o podobnym lvlu) na postaci... Mocno się zdziwiłem, gdy zobaczyłem na czym te różnice polegają - na kolorze wykończenia :o

A teraz quizzzz: jaka jest różnica pomiędzy pojazdem z craftu 100%, a 110%? :) To trzeba zobaczyć na własne oczy, aby uwierzyć :) Podpowiem, że ten 100% ma o 2 światełka więcej :)

Offline Talek

• Liderzy Gildii i Dyplomaci
  • Rycerz Jedi
  • *
    • Dark Side
  • Nick: Talek
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 07, 2012, 13:54:29 pm »
Farmienie wkółko 3-ciego bossa w EV jest fajne, całej gildii można rakata spodnie załatwić w jeden wieczór :)

@Shokaku i kiziamizia

Chyba nie przeczytaliście mojego posta, ale koledzy później to powtórzyli, WoW mógł sobie poprawiać wszystko 3 lata, teraz gry mają to mieć na starcie. I nie chodzi nikomu tutaj o 15 raidów, 50 instancji i 15 battlegroundów tylko o poprawnie działające systemy, a z tym swtor stoi gorzej niż wow przy premierze o braku wielu wydawałoby się tak podstawowych nie wspomnę. Gildie w tej grze właściwie nie istnieją kanał czatu można sobie zrobić i bez tego, jedynie jeden dodatkowy napis nad głową, Ui sie nawet zmniejszyć nie da, więc wszyscy się cieszą jak na Voidstarze mapka im część skillbara zasłania itd.

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #172 dnia: Luty 07, 2012, 15:46:57 pm »
(...)
jedno kliknięcie i masz set - żeby jeszcze było na co popatrzeć, nie dość że zamazane ekstury to jeszcze armory wyglądają jak z areny cyrkowej.
(...)

Ja z ciekawości popatrzyłem sobie, jak wyglądają fioletowe różne ciuszki (o podobnym lvlu) na postaci... Mocno się zdziwiłem, gdy zobaczyłem na czym te różnice polegają - na kolorze wykończenia :o

A teraz quizzzz: jaka jest różnica pomiędzy pojazdem z craftu 100%, a 110%? :) To trzeba zobaczyć na własne oczy, aby uwierzyć :) Podpowiem, że ten 100% ma o 2 światełka więcej :)

Wszystko robione jest na jedno kopyto, obydwie frakcje mają te same speedery tylko w innych kolorach - jeden model mało pracy - Tak samo jest z setami, ten sam model pvp pve kolorki tylko się różnią w tych setach... porażka.. doprawdy mam wrażenie jakby tą grę nie robili 2 lata tylko miesiąc - sorki za takie porównanie ale f2p gry mają większe zróżnicowania armorowe niż SWTOR :(((((((

Offline cisiu

• Mistrz Jedi
  • *
    • Light Side
  • Nick: Ciss Stormrider
« Odpowiedź #173 dnia: Luty 07, 2012, 16:14:27 pm »
mam wrażenie jakby tą grę nie robili 2 lata tylko miesiąc - sorki za takie porównanie ale f2p gry mają większe zróżnicowania armorowe niż SWTOR :(((((((
Właściwie, to dłużej - pierwsze oficjalne info, że gra jest w produkcji pochodzi z października 2008 roku.
Poza tym nie zapominajcie o podstawowym atucie SWToRa, czyli voice-actingu. Żadna inna gra tego nie ma i podejrzewam, że długo mieć nie będzie.

Offline Dreedzik

• Rycerz Jedi
  • *
    • Light Side
« Odpowiedź #174 dnia: Luty 07, 2012, 16:40:54 pm »
Ja mam nadzieję, że NIE BĘDZIE bo to tylko zjadacz czasu i tyle .. fajna rzecz na pierwszy raz i jak zajmujesz się grą SINGLE PLAYER .. niech ktoś próbuje grać w teamie 4 osobowym każdego questa gadać i słuchać - kota idzie dostać na 4h gry 3h gadania oO.

I fakt voice-acting to jakaś  "nowinka" ciekawy aspekt na raz - fajnie by było gdyby w opcjach można było wyłączyć gadanie i przejść do wyboru opcji która defakto nic nie wnosi do questa - gdyby gadanka wpływała na Q czy nagrodę mniejsza większa normalna albo na Questa - co w nim wykonać - to byłoby ekstra, nawet Dark/Light side nic nie wnosi do gry.. różnica między graczami żadna. Brak "cutsom setów" chciałbym jako Dark mieć fajny secik - jakiś czarny z pelerynką itp itd a tu dupa zbita mówiąc krótko.  Szkoda, że te 3 lata poszły na robienie muzyki i dialogów a nie samej gry :(, bo nawet świat gry -lokacje- nie są większe od przeciętnych gier MMO - a początkowo wydawało się to wielkie i przeogromne - no i jakby nie było pełna instancjowość lokacji - xxx mapek do których możesz dostać się tylko statkiem - no ale to wymóg universum SW, ciężko by było dostać się na planetę X na piechotę :))

Reasumując:
BW miało pomysł świetny, szkoda tylko że podeszli do tworzenia tej gry pod kątem singleplayer + companion :( a wszystko inne jest to swoisty Multiplayer, czyli nie ma co liczyć na to że w najbliższym czasie - mowa o przestrzeni 3miesięcy np. - ujrzymy zbalansowanie klas/skilli.
Już dzisiejszy patch pokazał np. jak bardzo cenią sobie pvp i dali ludziom sety PVP za free... osoba która dziś wbije 50 zrobi daily i weekly jednego dnia będzie miała 8 bagów i z każdego dostanie w PIP Champion i Centurion Comendacji - połowę seta złoży jak nic.